Galicias södra kust

Lördagen 4 November.

Det har regnat otroligt mycket under natten men vi vaknar upp till en strålande solig morgon. Utsikten från bilen är inte så dum. Det kostar endast 8 EUR att stå här med el och det finns all service vi behöver och det är välskött. Mannen som sköter det hela är mycket hjälpsam och går ut och stoppar trafiken när vi ska köra ut därifrån.

 

Långt bort på andra sidan bukten syns Cape Finisterre.

Vi passerar genom många små jättefina byar under dagen.

Till slut kommer vi fram till Praia Praguiera där vi ska tillbringa natten. VI får en plats 30 m från den här stranden. Direkt vid ankomsten kommer en dam och informerar oss om hur det fungerar och var de olika faciliteterna finns. Fantastiskt fint för 10 EUR. Till det kommer 3 EUR per tvättmaskin.  Vi hör hela tiden hur vågorna sköljer in. Det är bara 18 grader och det blåser en del från havet så vi blir sittandes inne. Det finns tvättmaskiner här så vi passar på att köra ett par maskiner.

Våra spanska grannar har en liten get together tillsammans med sina hundar som för ett jäkla oväsen.  Det blir en fin afton med solen som går ner i Atlanten och vågorna som skvalpar.