Fårö

Torsdagen 1 Juli

Det har regnat kraftigt under natten men till frukost har det upphört. Dagen börjar grå, men det klarnar upp under förmiddagen. Efter frukost tar vi en sväng ner till hamnen. Har aldrig sett Visby så tomt som idag massor med båtplatser i den inre hamnen är lediga och utefter piren är det tomt. Där har man anlagt 10 st husbilsplatser. När vi snurrat runt en stund åker vi upp till tömningsstation ovanför hamnen och när vi står där ser vi att Gotland är inringat av kraftig vit dimma, konstigt eftersom det blåser ganska bra.

Rullar iväg norrut mot Fårö. När vi närmar oss Fårösund hamnar vi i kön till Fåröfärjan. Skylten på macken säger det kommer ca en timme innan vi är ombord. Det blir en liten lunch i bilen medans vi köar.

Tillslut kommer vi ner till färjeläget och ombord på färjan.

VI stannar till vid Fårökyrka och går in i ett garage och köper helt fantastiska grönsaker.

Det blir färskpotatis, morötter, rödbetor, purjolök och vitlök. Sedan åker vi ut till Lautershorn och ställer oss. Det är en kombinerad gästhamn och ställplats. Tidigare var det mest båtar och någon enstaka bil. Nu är det nästan inga båtar men en massa bilar.

Till middag blir det avocado, rökt fisk och nykokta morötter med smör. Jättegott. Planen var vi skulle sätta oss på västsidan och se solnedgången i havet men tyvärr molnade det på sig och det blåste så kvällen blev inne i bilen.