Äntligen iväg

Onsdagen 30 Juni

Grå morgon och 20 grader. Vi tar det lugnt och sitter och myser framför TVn och tittar på regeringsdebaclet. Allt är redan packat så vid ett tiden åker vi ut till Camilla på Boholmen.

Hon har besök av en spekulant på Flippern. Det blir kaffe och ”hembakta” bullar.

Vid tretiden åker vi in till Trosa och byter till husbilen. Nu är vi äntligen iväg. Åker utflyktsvägen norrut. När vi kommer till Södertälje stannar vi till hos Caravanhallen och köper lite småsaker till bilen. Fortsätter ner till Nynäshamn och parkerar bakom magasinet i hamnen. Promenerar ut efter gästhamnskajen och letar efter en krog för lite middag. En är stängd, en har bara Tapas och den sista är alldeles för dyr. Vi går tillbaka till bilen och åker upp i stan, hittar en pizzeria där vi äter varsin pizza. De var väldigt goda så nu är vi mätta och glada inför överfarten till Gotland.

Åker ner till hamnen och nu har incheckningen börjat, hamnar mitt inne i smeten bland alla bilar. Sitter och läser i väntan på ombordkörningen.

Överfarten med M/S Gotland blir lugn, endast 500 passagerare ombord så det är glest överallt och besättningen är jätteduktiga att hålla alla åtskilda och undvika köer. Vi anländer Visby klockan 24 och det blir en snabb avkörning. Åker upp till ställplatsen alldeles ovanför terminalen och ställer oss. De har ett ”sunkigt” webbaserat betalsystem så Anders är orolig vi ska få P-böter. Han har sett på nätet att det är ett par som fått det tidigare. Som tur är klarar vi oss.