Bomkörning

Onsdagen 17 Maj.

Solig morgon och 10 grader. Under natten har det varit det kraftigaste regn Amelie och Anders upplevt. Det smattrade otroligt hårt på taket, så hårt att bägge vaknade. På morgonen var det dock skönt men ordentligt blåsigt. Vi skyndar på lite för att komma iväg lite tidigare än vanligt så vi kommer tidigt till Karlskrona som är dagens mål. Där brukar vara många bilar och svårt få plats.

När vi är nästan i Karlskrona ser vi

Så där svänger vi in och köper ett par rökta makrillar för att ha på lunchmackan.

Sedan åker vi vidare ner till Karlskrona

Det är fullt på ställplatsen och det står ett antal bilar där som vi antar står i kö för eventuella lediga platser. Det är inget för oss, så vi sticker vidare. Tar v28 norrut och börjar leta ställplats.

Det är få alternativ efter väg 28 så slutligen hamnar vi på.

Det är en liten mysig ställplats vid en liten insjö där är det några tuffa pojkar i tolvårs åldern som badar och sedan står i den kalla kraftiga vinden och torkar sig. När vi kommer fram är det ganska tomt men vi förstår att det är ganska fullt men bokningssystemet är hyfsat enkelt att förstå.

Stora och fina ytor för varje bil och all tänkbar service, inklusive dusch.

Vid middagstid kommer innehavarinnan och hälsar oss välkomna och ger oss en liten påse praliner. Hon passar på att ta upp beställningar på frukostfrallor. Man kan även beställa mat till kvällen men eftersom vi ska åka är det inte aktuellt. Högklassisk service för 230 kr. Hit åker vi fler gånger och bokar i förväg så vi vet vi har plats för det är många som vill komma har vi förstått. Vi var här förra året men då fanns ingen plats. Idag har vi kört Oskarshamn – Karlskrona ca 12 mil och sedan Karlskrona – Broakulla 11 mil. Hade vi åkt genaste vägen hade vi sparat 12 mil. Vilken bomkörning plus drygt fyra timmar bakom ratten, istället för en och en halv.