Besök i Oskarshamn

Tisdagen 16 Maj.

Grå regnig morgon och endast 10 grader. Antar att det kulna vädret gör att alla vill iväg tidigt.  Det gäller oss också som är nästan sist iväg dock tidigare än vanligt. Planen är att åka ner till Kalmar, men på vägen kommer Amelie på att hon har en väninna i Oskarshamn som hon vill besöka. Efter kontakt med henne beslutar vi oss åka dit. Vi lyssnar på lokalradion och då hör vi att kungen är på besök i Kalmar så vi är glada vi ändrat målet eftersom ställplatsen ligger nere vid hamnen och slottet och det verkar som kungen ska röra sig i de trakterna. Antagligen blir det ganska rörigt då med alla som vill se honom.

Anders kör Amelie till väninnan och sedan åker han ner till kustbevakningskajen och ställer sig och väntar. Efter ett par timmar kommer Amelie ner dit körd av väninnan som ska lämna bilen på verkstad. Anders följer efter dem dit och Amelie övertalar bilmekanikern byta den trasig strålkastarlampan. Sedan kör vi väninnan hem. Åker ner till ställplatsen och det finns ganska gott om platser men det fylls på framåt kvällen. När Anders parkerat säger Amelie nu har den andra strålkastarlampan gått sönder. Så nu har vi ytterligare en sak som måste fixas. Den här lampan sitter mycket trängre så det blir lite pyssel.

Vi tar en promenad runt i gästhamnen. Kyrkans fartyg Shalom ligger där under vintern och idag jobbar de med att sätta på seglen. När vi kommer fram till fartyget är de nästan klara.

Återstår endast toppseglet.

När vi går tillbaka till bilen och middagen kan Amelie inte låta bli att ”boffa” på blommorna. De hade en så kraftig lukt att även Anders kände den när han stod bredvid.

Det blev en riktigt bra dag trots väder och vind.