Biscayakusten

Måndagen 30 Oktober

Det har regnat kraftigt hela natten så campingen är full av stora pölar. 12 grader ute. Efter frukost åker vi iväg i det kraftiga regnet. Stundtals är det svårt att se någonting. Vi håller oss på väg N634 hela dagen. Det är en liten landsväg som bitvis följer kusten och bitvis går upp genom/över bergen. Stigningen är riktigt kraftig på en del passager så farten är låg.

Vi är förundrade över hur sjavigt allt ser ut, mitt bland fina hus kan det stå ruiner och förfallna industrilokaler. Trädgårdar som inte är ansade och massor med skräp. En stor skillnad mot hur vi upplevde Frankrike. Trots att det är måndag ser vi nästan inte en människa ute och allt verkar stängt. Vi kan ju förstå den delen som vänder sig till turismen eftersom det är lågsäsong men övrig handel borde ju vara igång.

Vyerna är stundtals otroligt fina och vi undrar bara hur fint det måste vara på sommaren med solljus och värme.

 

När vi passerar igenom Bilbaos centrum får vi se en fantastisk byggnad som vi tror är operahuset. Vidare ser vi ett antal spännande hus där. Regnet upphör men fortfarande väldigt mulet och endast 14 grader.

VI stannar till i staden Laredo och inhandlar lite mat samt äter varsin Tortilla. Kall potatiskaka med skinka och ost till Amelie och tonfisk till Anders. Kanske inte direkt den mest frestande maten men den håller bort svältdöden ytterligare ett par timmar.

När vi är nästan framme i Santander hittar vi en ställplats i Souesa. Vi kommer dit vid halvfem och får en bra plats på stenplattor. De har bla ett fungerande WiFi nät vilket vi ju tycker är trevligt.