Asturien

Tisdag 31 Oktober

Härlig solig morgon med blå himmel. Visserligen bara 14 grader men det är skönt ändå. Efter en frukost åker vi iväg västerut efter kusten. Nu känns det som att hus och miljö är bättre än vad vi tyckte igår. Tror det är en kombination av att igår regnade det och att idag har vi kommit ur Baskien. Det verkar som om vi kommit in i en mer välmående region.


VI åker på små vindlande vägar efter kusten med en massa fantastiska vyer. Vi ligger i kanten av Pyreenerna  så det är ordentligt bergigt och det är vindlande vägar med trånga 180 graders svängar så 30 km/tim känns stundtals för fort. Men vi ser en massa fina hus och gårdar.

Vi letar upp en öppen camping strax norr om staden Gijon. Vi får en härlig plats med fin utsikt. Efter middagen tar vi en promenad upp på toppen av kullen och ser på när en lite segelbåt kommer surfande in mot hamnen. Det verkar gå väldigt fort så han måste ha tidvattnet med sig.

Ovan är Anders utsikt vid middagen. Det är bara 15 grader ute och det ligger på en sval ganska frisk vind från Atlanten så vi sitter inne och äter.