Bingo

Söndagen 15 Augusti

12 grader och regn, när vi vaknar upp. Äter frukost och ser på morgon TVn med Leif GW. Amelie städar ur bilen och sedan tömmer och fyller vi bilen på campingens fina serviceplats.

Rullar iväg sydost ner mot kusten. Regnet öser ner men det ser ut att ljusna längre fram. Regnet upphör och solen bryter igenom, det blir riktigt skönt. Åker ner till Vännäsby och festplatsen där det är en ställplats. Här har Anders varit flera gånger tidigare. Här är det alltid lugnt och skönt. Ställer oss på plats nummer två. Plockar fram stolar och bord och sätter oss ute och försöker läsa.

Idag är det bilbingo på festplatsen så det är ett väldans liv med nummerutrop. Det är omöjligt att koncentrera sig på att läsa när det hela tiden skriks ut Ivar sexton och så vidare. Om vi förstår utroparen rätt så varierar bingovinsterna från 250 kr till den sista som är på 15000 kr. Det är ett mycket organiserat spel där det räcker att spelaren talar om numret på spelbrickan så vet utroparen om det är rätt. Här behövs ingen som kollar. Men vid femtiden så lägger de ner och åker iväg.

Vi äter lite kallskuret och ser på Prins Julians dop på TV. Senare på kvällen kommer en husbil och gör oss sällskap.