Äntligen Pizza Euphoria

Lördagen 3 Februari

Solig och fin morgon. Efter frukost blir det melodikrysset från Karlstad och sedan lite fix med vatten och avlopp. Sen tar vi hyrbilen och åker in till Albufeira: Amelie har en bekant som har ett galleri där. Tyvärr är det stängt och öppnar först i April. Så vi handlar lite mat och åker tillbaka till Falesia och bilen. Sätter oss i solen och läser och njuter. Parkerar hyrbilen nere vid receptionen så de kan återlämna den till hyrfirman imorgon bitti så vi slipper och kan ta det lugnt istället. Jobbet här på njutningskontoret är jobbigt. Det är mycket som ska hinnas med på en arbetsdag. Frukost, lunch och middag och där emellan vila och läsning och någon gång en liten drink. Som tur är det söndag vilodagen imorgon så vi får vila ut och inte slita ihjäl oss.

På kvällen promenad bort till Restaurang Capri. Det är nästan fullt när vi kommer och efter en stund så har det kommit så många gäster att de nya gästerna får sitta ner i baren och vänta på bord. Det är en mycket internationell skara gäster men som tur är så är personalen språkkunniga.

Vi beställer in varsina pizza Euphoria och berättar för servitrisen att vi åkt från Spanien för att äta den. Hon blir mycket glad när hon får höra det.

Amelie frågar om det är samma pizzabagare som före jul eftersom vi tycker att det är mindre gorgonzola och mer pinjenötter på pizzan nu jämfört med tidigare. Servitrisen säger att det är samma kock men att hon ska berätta för honom vad vi sagt. Intressant att se Amelies tallrik i Falesia jämfört med i Sverige. Här har hon ätit allt inklusive kanterna och nästan slickat tallriken. När vi ätit pizza i Sverige ligger kanterna kvar och dessutom en del av pizzan. Sannolikheten är hyggligt stor att vi går hit och äter en gång till innan vi åker till Spanien.