Äntligen hemma

Lördagen 9 December

Stor fin hotellfrukost vid åtta tiden sedan går vi ut och tar en taxi till flygplatsen. Tjejerna som hjälpte oss igår kväll talade om vilken dörr vi skulle be taxichauffören köra oss till för att komma direkt till assistansen. Så ganska snabbt sitter vi på plats och väntar på en rullstol som tar oss ut till gaten.

Stort plan med flera hundra passagerare men vi får gå ombord först. Vi har fått platserna längst bak i planet i lugn och ro. Planet har en plats ledig och den hamnar mellan Anders och Amelie. Det blir en lugn och skön två timmars flight till ett snötyngt Arlanda.

Stockholm 0 grader och lätt snöfall. Vi går av sist och då står där en ung man med en rullstol. Han tar oss snabbt genom tullen och ner till bagagebandet där han ställer oss och talar om att det kommer en kollega till honom och hämtar upp oss. Vår väska är priority märkt så den kommer nästan direkt. Sedan kör den nya assistenten oss snabbt genom Arlandas alla gångar över till terminal 4 och bussen ut till parkeringen. Bussen kommer precis när vi kommer fram så Anders kliver direkt ur rullstolen och in i bussen. Det kan inte bli bättre. Så snabbt finns ingen chans vi klarat oss fram mellan terminalerna. Personalen har ju sina genvägar de kan köra. 

Ute på Beta parkeringen står bilen med en decimeter snö på sig men det gick förvånansvärt enkelt få av snön och få ut bilen på vägen. Amelie har talat med parkeringsbolaget tidigare om vår situation för de undrade varför vi inte flyttade bilen som planerat. När de fick höra om våra problem så bjöd de på parkeringen så det är bara köra hem.

Åter i Trosa blir det lite matinhandling och sedan hem. Hemma vid fyra tiden. Elmer kommer lite senare och bär upp vår väska för trapporna.

Det tog nästan fem dygn att komma hem från Genua denna gång. Enligt google maps kunde vi ha cyklat på samma tid.

Nu vidtager det svåra jobbet få ut ersättning för alla utlägg och tid, det blir nog vinterns jobb.

Tror det dröjer ett tag innan vi bokar ny resa efter allt strul denna gång, samtidigt är vi otroligt tacksamma för den fantastiska service som flygplatserna givit med sin assistansservice. Än en gång är vi väldigt glada över investeringen på 185 kronor i en käpp.