Annandag påsk till Rom

Ber om ursäkt för missen att inte publicera igår kväll

Måndagen 2 April. Annandag påsk

Solig och varm morgon, När det är dags att åka har vi 20 grader i skuggan och klarblå himmel. Idag har vi ganska långt att åka så vi väljer att ta betalvägar för att rulla på lite. Åker iväg norrut upp mot Pescara för att sedan svänga västerut upp i bergen i riktning mot Rom.

Fantastiskt att åka upp efter Adriatiska kusten, ha 20 grader i skuggan och sol samtidigt som vi ser de snöklädda bergen. De högsta topparna är över 3000 meter. Vägen slingrar sig fram genom dalarna i bergskedjan men vi är ändå stundtals uppe över 1000 meter och temperaturen sjunker ner till 13 grader. Inser hur värdefullt det är att kunna ta betalvägen som är hyfsat bra och som rullar på bra istället för att ligga och köra småvägarna genom alla byar och backar. En stor del av vägen går genom nationalpark och naturen är otroligt vacker. I dag åker vi igenom tre regioner, Puglia, Abruzzo och slutligen in i Lazio. Efter en sådan här resa förstår man bättre vad som står på vinetiketten.

VI åker lite drygt 35 mil och betalar 34 EUR i vägavgift, dvs ungefär 1 EUR per 10 km. Med tanke på landskapet så har vi sparat många timmar och säkert många mil så totalt har det antagligen inte kostat mer än om vi kört icke betalväg. Kommer in i Rom vid 1430 tiden och det flyter på bra troligen beroende på att det är annandag påsk och att många är lediga. Vi har letat upp en ställplats inne i Rom strax söder om Sankt Giovanni där vi ställer oss. Ordning och reda, snyggt och fint och all service för endast 18 EUR per dygn. Här blir vi nog ett tag nu. Det är endast 300 meter till Metro stationen Arco di Travertino så det är enkelt komma in till centrum. När vi installerat oss och kommit i ordning med el och internet tar vi metron in till Repubblican för att äta lite mat.

Från och med 1 April är geofencingen släppt på TV betaltjänster inom EU så vi ser på SVT via C More och WIFI från ställplatsen och sparar våra GB i telefonerna.