Amalfikusten

Lördagen 17 Mars

Blir väckta av en envis gräsklippare som håller på utanför bilen. Han jobbar helt planlöst och utan systematik så det tar hur lång tid som helst att klippa några få strån. Hans chef står hela tiden bredvid och pekar och säger där ska du klippa. Italiensk organisation i sin prydnad. När vi sedan ska ge oss iväg vill de ha mer betalt än vad vi överenskommit och dessutom kommer en kommentar om sömntutor. Det blir dock en lite trevligare avslutning när Amelie får en påse med mandariner och valnötter i. Tar väg SS145 ner till Sorrento.

Sorrento

Efter att ha suttit och köat genom Sorrentos lördags rusning ger vi oss ut på Amalfi vägen. Den är slingrande stundtals brant och framför allt bitvis väldigt smal. Men vyerna är helt fantastiska om man inte har svindel eller är höjdrädd som Anders.

Vid ett par tillfällen är det faktiskt så trångt så vi slår ihop backspeglarna i mötande bilar och vi måste vid något tillfälle backa oss loss.

Körningen är otroligt påfrestande och det går extremt långsamt så efter ett par timmar stannar vi till i Maiori för en liten rast och för mat.

Amelie tar en vitlöks och chilipasta och Anders en Risotto peschatori otroligt gott

Sedan fortsätter färden söderut efter den smala vägen.

Vid tretiden kommer vi till Salerno och letar oss in på en ställplats. VI har varit igång i fem timmar och kört en 70 -80 km så medelhastigheten har inte varit hög. Anders har inte haft några problem med höjdrädslan eftersom han har varit fullt upptagen med att inte krocka eller köra på någonting. Utsikten ser han på kvällen på bilderna som Amelie tagit.