Southampton / London

Onsdagen 4 Maj Ankommer  till ett  gråmulet Southampton klockan 0700. Temperaturen ca 13 grade och prognosen förutspår att det kan bli lättare regn under dagen.

Frukost lite tidigare idag eftersom bussen som vi ska åka till London med avgår klockan 0830. Samling i teatern för inräkning och sedan ut till bussarna. Avstigningsrampen är så vindlande lång så när vi sitter på bussen har vi gått 900 steg och Anders är ganska färdig.

Trafiken är ganska tät och därtill kommer en demonstration vid London Eye som gör att vi får trassla oss in och ställa oss i Covent garden. Promenerar runt en stund tills vi hittar puben Princess Louise där går vi in. Matsalen ligger en trappa så går vi upp dit. Lite gäster när vi kommer, men när vi går har det fyllts på. Puben är verkligen urtypen för en gammal Engelsk pub. Numera är ju pubar en försvinnande typ av verksamhet som ersätts av coffe shops och sushi och thai hak.

Vi studerar matsedeln noggrant innan vi beställer Fish and Chips och en pint lager.

Det är jättestora fiskbitar med mycket pommes så det är endast Anders som äter upp allt inklusive
berget med gröna små kittliga ärtor.

Efter maten blir det lite barhäng i undervåningen bara för att pröva på det.

Vi börja promenera runt i teater kvarteren en stund men Anders ” kroknar” och går tillbaka till bussen medan Amelie och Jimmy sträcker ut turen bort till Trafalgar square och tillbaka.

Halvfyra påbörjar vi återresan till båten i Southampton. Trafiken är riktigt tät och efter en stund meddela guiden att motorvägen M3 är avstängd på grund av en olycka och att det kommer ta lång tid ta oss på småvägar till båten. Efter mycket trasslande på småvägar kommer vi till båten klockan 1900.

Det är en timme efter vår middagstid och en och en halv före nästa sittning så vi går och tar en drink och sedan får de bli buffen med all slags nyttigheter.

Vi är riktigt trötta efter denna dag i London så det blir en tidig kväll.

Klockan 2100 lägger vi loss och sätter kurs mot Kiel.