Mot Cordoba

Torsdagen 11 Januari

Solig morgon och 11 grader, temperaturen stiger snabbt när solen gått upp. Det har stormat ordentligt under natten och vildhundarna har ylat så det har stört lite grann. VI sover till klockan nio. Frukost och sedan gör vi oss i ordning och ger oss iväg till IKEA i Malaga. Där inköps nya knivar, magnethållare för desamma samt Kalles kaviar. Så nu kan vi få kaviar både på smörgåsarna och på frukostäggen.

Efter avklarade inköp på IKEA sätter vi kurs mot Cordoba.

VI åker A7 norrut efter en timme börjar oljelampan blinka så det blir snabbt in på en fabrikstomt och undersöka. Enligt manualen betyder det att vi ska byta olja nu annars kommer motorn strypas. Problemet uppstod antagligen när vi lät byta olja innan vi åkte dvs ca 1000 mil för tidigt och de som gjorde bytet antagligen inte nollställde datorn i bilen så nu måste vi hitta en auktoriserad Fiat verkstad som kan fixa detta.

Framåt eftermiddagen kommer vi till Cordoba.

Det blir mycket trassel och åka runt innan vi tillslut kommer in på ställplatsen som ligger precis intill gamla Cordoba och inne i centrum.

Córdoba är en stad och kommun i regionen Andalusien i södra Spanien. Den ligger cirka 130 kilometer norr om turistområdet Costa del Sol. Folkmängden uppgår till cirka 300 000.

När bilen är uppställd ordentligt tar vi en promenad ner i den gamla staden och ser oss omkring.

 

Sedan intager vi middag på en liten charmig restaurang.

De var väl kanske inte den bästa middagen vi ätit men å andra sidan var vi väldigt hungriga så den gick ner fort. Dessutom ska man väl inte klaga en trerätters för två inklusive en stor Perrier och en flaska vin gick på 420 kr.

Efter maten promenerar vi runt en stund innan vi går tillbaka till bilen. Imorgon ska vi utforska staden lite bättre.