ÄNTLIGEN TILLBAKA ”HEMMA” ( I BILEN)

Den 15 December åkte vi hem till Sverige för att fira jul med familj, släkt och goda vänner,

Det blev en mycket hektisk tid med många härliga träffar, massor med god mat och många skratt. Samtidigt var det lite jobbigt eftersom vi under nästan fyra veckors tid bodde på olika platser och hade våra saker spridda på olika platser och i olika väskor, så vi visste sällan var någonting fanns.

Vi har haft vår bil (VW Golf ) ståendes i garaget i Finnboda så efter ankomsten till Sverige tar vi en taxi och hämtar bilen för att sedan åka ner till Hannes och Camillas sommarställe utanför Trosa. Vi kommer fram dit strax efter ett på natten. Vi är mycket tacksamma att vi fått låna detta ställe och ha som liten bas under vår Sverigevistelse.

Det blir några dagar på Boholmen och vi kan åka in till Stockholm respektive Nyköping för att julhandla och göra lite läkarbesök.

Strålande vacker morgon på Boholmen, frukostutsikten över den nylagda isen i soluppgången.

Det blev tre julfirande, ett i Trosa, ett i Hägernäs och ett på Lidingö så nu har vi sett tomten och hans klappar så det räcker.

Det blev också två födelsedagsfiranden, ett för Malte och ett för Boel.

Nyår firade vi med goda vänner nere på Tjörn. VI var där i dagarna tre och blev uppassade som aldrig förr. Fantastisk mat och trevligt sällskap. Hoppas det blir många fler gånger vi ses.

Efter tre härliga dagar åker vi tillbaka till Stockholm och till Majas lägenhet ett par dagar. Det blir några trevliga dagar med goda vänner och god mat. Sedan kommer Maja hem från USA och då åker vi ner till Boholmen. Det blir ett par lugna dagar då vi kan sortera upp våra saker och tvätta och fixa till dem innan de packas ner och ställs in i Hannes förråd till vi kommer tillbaka.

 

Tisdagen 9 Januari

Reveljen gick redan klockan 0500. Hastig frukost och sedan ut och skrapa av frosten från bilen och så iväg mot Stockholm. Stannar till i Sätra och hämtar posten hos Daniel innan vi åker till Finnboda och parkerar bilen. Taxi till Arlanda. Eftersom vi endast har litet handbagage och incheckningen redan är gjord via nätet så går vi direkt till säkerhetskontrollen. Konstigt nog verkar de inte ett dugg bekymrade över att handbagaget mest innehåller medicin. Nu har vi medicin för åtminstone 6 månader till.  Direkt in på en servering och lite mer frukost. Amelie passar på att inhandla lakrits så vi ska ha för ett tag. Vi hittar också en Deli som säljer Kalles kaviar så nu får vi det till frukostäggen. Flyget avgår på tid klockan 1045 med ankomst till Malaga klockan 1500. Vi hämtas upp av parkeringsbolaget och körs ut till vår bil. Klockan 1600 åker vi iväg. Åker upp till en stor Mercedonia i närheten och inhandlar lite mat. Nu börjar det småregna lite. VI åker österut upp till ställplatsen Malaga beach, men det visar sig att de har problem med elen och vi är osäkra på värmaren och finns det då inte el så kan det bli en kall natt. Vi åker därför ner till Fuengirola och El Rengo där vi stått en vecka i December. När vi kommer dit regnar det ordentligt och det är endast 10 grader. Irländaren som sköter stället säger att det inte finns el här heller men efter en liten stund fixar det sig.  Så nu är värmen fixad. Öppnar en flaska Cava  och firar att vi är tillbaka i bilen. Går upp till Restaurangen och äter en jättegod fläskfile med pompe och en fantastisk sås. Måltiden avslutas med varsin espresso. Vi är totalt slut och kojar in strax före klockan tio.

Infartsvägen till ställplatsen efter regnet. När vi kom fick man nästan ha flytväst på sig.

 

Onsdagen 10 Januari

Sover till klockan halvtio. Solen skiner från klarblå himmel. VI har sovit i nästan 12 timmar men det behövdes antagligen efter den stressiga julferien i Sverige. Nu känns det bara skönt att vara tillbaka igen. Frukosten tar två timmar sedan packar vi upp det lilla vi hade med oss och fixar till i bilen. Våra sista kontanter gick åt igår på restaurangen så vi måste åka och fixa lite cash så vi kan betala ställplatsen och samtidigt ska vi passa på att komplettera skafferiet. VI tar en tur runt kusten och beser Malaga, Torremolinos, Benidorm och slutligen Fuengirola innan vi hittar en Carrefour med parkering som vi kommer in på och som har plats för vår stora bil. Handlar mat och lite vin samt fixar kontanter. Sedan tillbaka till ställplatsen. Solen skiner och det är ca 20 grader. När vi etablerat oss på platsen och tagit fram stolar och bord så hinner vi bara sitta några minuter och läsa innan solen går i moln och det blir kallt.

Amelie går in och gör en härlig Chili con Carne som aväts inne i bilen.  Lite senare klarnar det upp men då är det lite för kallt att sitta ute.

Ställplatsen El Rengo i förgrunden och Mijas i bakgrunden.

Äntligen är vi tillbaka ”hemma” i bilen och vårt liv där. Nu har vi en helt öppen agenda där vi kan göra vad som faller oss in de närmsta fem veckorna. Maja et consortes kommer ner den 15 Februari så det är nästa datum hålla reda på.