Autobahn

Onsdagen 22 Juni

Amelie går upp tidigt men Anders sover till nio som vanligt. Lite grå morgon men det klarnar snabbt upp. Efter frukost ger vi oss iväg att först hitta ansiktsmasker och sedan bordershopen. Ansiktsmask går snabbt för vi stannar till vid den första getränkemarket och Amelie springer in och köper 2 ansiktsmasker. De hade inget vin där och endast en sorts snaps så vi åker vidare. Åker tillbaka där vi var igår och letar Alla infartsvägar blockerade med bommar och galler. Tillslut går Amelei upp till det stora kontorshuset där hon inte blev insläppt igår eftersom hon inte bar mask. Idag kommer hon in och hittar en vinhandlare en trappa ner grannemed en krog. Hon köper en liten flaska Herrgårds och ett par dunkar vin så nu är vi nästan klara med midsommarinköpen. Det här måste vara den första vinshopen vi varit på som saknar bilacess och parkeringsmöjlighet och kundvagnar. Därav det begränsade inköpet. När snapsen är lagd på kylning ger vi oss iväg ner mot Hamburg, Säga vad man vill om Hitler bygga vägar kunde han och han skulle ägnat sig bara åt det. Trots att det är mycket bilar ute så rullar det på bra för att bilisterna här nere kan köra bil och kan trafikreglerna.

Efter Hamburg åker vi väg  1 ner till Bremen där vi svänger av upp mot Oldenburg. Vi har bestämt oss för attt åka till en liten ort som heter Bad Zwischenahn. Vädret har varit klart hela dagen och när vi kommer fram är det 25 grader. Stannar till vid en citimarkt och kompletterar matförrådet och skaffar lite midsommar öl. Sedan åker vi till ställplatsen som ligger vägg i vägg eller snarare häck i häck med byns friluftsbad. Kör in på ställplatsen och backar upp bilen nästan in den häcken. Vi hör allt glatt stoj från barnen nere vid badet. Tyvärr är det trånga platser.

I Sverige skulle man inte godkänna detta. Nu har vi sådan tur att alla verkar vilja stå i solen så vi får ledig plats på varje sida av bilen. Väldigt konstigt system med hur man ska få igång el till bilarna. Jag meckar på och får lite ström men flera av tyskarna lyckas inte. Försöker hjälpa dem men det går inte och vi tycker det är konstigt att de inte lyckas eftersom den omfattande instruktionen ju står endast på tyska. Tidig middag och sedan sitta ute i skuggan och läsa. Planen är att vi åker till en plats vid en av kanalerna i Holland imorgon. Vi har varit där flera gånger tidigare och vi tror det blir en bra plats fira midsommar på.