Inga Putin priser här

Torsdagen 23 Juni

Strålande morgon. Fyller vatten och lämnar åter campingkortet vi fått vid incheckningen. Då återbetalas 5 Eur för det, men något har blivit fel så de återbetalar 2 Eur jag satt in för elförbrukning. När utcheckningen är klar åker vi igenom byn som är jättetrevlig och ser mycket välordnad ut. I utkanten av byn ligger en shellmack där vi stannar och tankar. Här kostar dieseln med priset som debiterats mitt bankkonto 21,86 kr/lit. Borde ha förklarat för föreståndaren att det är Putinpriser som gäller och inte sådana här lågpriser. Åker upp på A28.

Åker in i Holland och till Bergum där det finns en ställplats Prinses Margriet kanal. Den ligger mellan ett industriområde och kanalen. Svårt att hitta in men fantastiskt lugnt och skönt. Vi har varit här flera gånger tidigare.

Det är varmt som i h—e över 30 grader så vi sätter snabbt upp markisen och går in i skuggan.

Tillbringar dagen i skuggan läsandes och beundrandes skepparna på kanalbåtarna. Imponerande hur de kommer med sina 100 m långa båtar i dessa smala kanaler. Den här kanalen är mycket trafikerad. Det kommer 1 båt exakt varje halvtimme. Antar det beror på någon bro eller slusstid.

Senare fram på eftermiddagen dukas det upp lite godis som tjuvstart på midsommarfirandet.