Lång dags färd mot Tyskland

Tisdagen 21 Juni

Strålande morgon med sol och vind ca 5m från väst. Skippar frukosten och åker iväg till hamnen vid åttasnåret. När vi kommer dit får vi själva sköta hela incheckningen. Det finns ingen personal utan alla ska stå och ”mecka” med olika bildskärmar. Det tar en hel del tid och vi tycker det var bättre förr när det fanns personal som gjorde jobbet åt en. När incheckningen är klar börjar vi åka mot färjan. Hamnen är jättestor, vi kör säkert två kilometer där inne upp och ner och fram och tillbaka innan vi äntligen kommer till terminal E lane 9. Klockan är tunt halvnio nu och färjan ska gå halvtio. De har börjat köra på bilar så det känns som att vi snart ska vara ombord och få frukost.

Fler och fler bilar kommer men ingen kör på längre. Tiden går och vi börjar bli otåliga.

Strax före halvtio börjar det ta fart och bilarna i de andra köerna få köra på men vi står kvar.
Till slut är det i princip bara vi kvar på kajen och avgångstiden har passerat.

Då får vi till slut köra på. Det bildäck som vi hamnar på är nästan tomt och vi får platsen precis vid dörren till trapporna upp i båten. Så det var ju skönt i alla fall.

Går direkt till matsalen och äter en riktigt stabil frukost  med kaffe, bröd, vegetariska köttbullar med stekt potatis och salami, ost juice, Sedan är vi ganska mätta och slår oss ner i panoramabaren direkt under kommandobryggan med utsikten föröver. Strålande dag men det blir lite väl varmt i solen så vi flyttar bak ett par platser från fönstren

Vid tre känner vi att nu är vi på gång och Anders tar en öl och Amelie en liten drink. Tiden går långsamt. Vi visste inte om att vi skulle åka först till Rostock och sedan till Travemunde.

Vid halv fyra kommer vi till Rostock och ett som vi trodde snabbt stopp.

Vi blir liggande i hamnen till lite efter fem och då är vi ganska trötta på att sitta på stolarna.

Klockan 18 öppnar restauranten för middags buffe. De har två gäster Amelie och Anders så de blir ordentligt mätta. Först blev det tre sorters sill och lax med hovmästarsås. Andra omgången schnitzel köttbullar stek potatis, vårrullar och en stor fin salladsblandning. Tredje omgången passade Anders då fick Amelie, chokladpudding och två sorters jello och en osttallrik. Det kostade 200 kr per person. TT line måste har gjort en ordentlig förlust på detta ikväll.

Sätter oss i ett litet cafe och väntar på att nu ska vi strax vara framme, då kommer en röst i högtalarna som säger att vi blev en timme försenad i Rostok så därför blir vi lika försenade till Travemunde Kommer till Travemunde vid kvart i nio. Som tur går avlastningen för vår del ganska kvickt. Sedan ska vi försöka hitta border shopen för att fylla förråden. Vi åker runt efter anvisning från google maps och hittar den inte. Vi tror eventuellt att den ligger inne i ett stort hus som ska vara nära den position som google anger. Men där måste man ha ansiktsmask för att komma in och det har vi ju inte så då blir det stopp. Lägger ut positionen till närmsta ställplats och åker dit. Det har blivit en lång dag i en stol. Det är riktigt skönt slå på TV och ta ett glas vin.