Vingåker

Torsdagen 25 Maj.

Solig morgon men kall vind, vädergummorna på TV prognosticerar svalare idag och lite friskare vindar. Så det innebär att jag bestämmer mig för att åka inåt landet och lite varmare.

Åker upp till ställplatsen i Vingåker. Börjar med att åka till den ställplats de håller på att anlägga och som var nästan klar när jag var där för ett par veckor sedan. Vad jag kan se är det enda som hänt under dessa veckor är att de monterat en utslagsvask för svartvatten. Så den är ordentligt stängd fortfarande. Åker bort och ställer mig på den vanliga ställplatsen. Ensam idag också. På radio berättar turistchefen hur de arbetar för att få till fler turister och även bofasta.

Jag värmer ett par korvar till lunch och sedan börjar arbetsdagen. Kopplar upp mig på Teams och sedan har vi ett möte hela eftermiddagen om IT-systemen inom SPF och vad vi ska göra i de olika projekten. Jag jobbar i tre olika projekt plus att jag är involverad idet mesta såsom styrelseledamot i en av de föreningar som kommit längst med tekniken.

Vid fyratiden går jag ut och sätter mig men det är lite kallt i vinden så jag går ganska snabbt in igen. Efter att ha snackat med Amelie sätter jag igång att sota av värmepannan. Enligt ”gubbarna” i husbilsklubben ska man köra den på max i 20 minuter. Öppnar dörrar och fönster och skruvar upp pannan. Den får gå i nästan 30 minuter. Temperaturen stiger till 28 grader inne trots korsdrag med kall vind. Nu får vi hoppas pannan kommer gå bra. Den fungerade i alla fall perfekt ikväll.