Vilodag i Valdemarsvik

Söndagen 13 Maj

Fantastisk morgon. Amelie är hemma i Nacka och Anders i bilen i Valdemarsvik. Han beslutar sig för att stanna en dag till så på förmiddagen blir det till att gå upp till ICA och handla mat. På vägen måste ställplatsavgiften betalas för ytterligare en dag. De flesta ger sig iväg för de har väl jobb de ska åka till. Tillbringar dagen under markisen läsandes. Det blir också lite snack med de grannarna jag har. På ena sidan ett par från Hemmesta på Värmdö som också är gamla seglare och som har en svärson som vi kom fram till seglade i samma klass som Daniel i ARCn. Ett tag trodde vi nästan att de seglat på samma båt. På andra sidan står Mike med fru, DE är ett äldre pensionerat par från UK. Kul att snacka med dem och deras oro angående Brexit. Han är gammal arkeolog och älskar Turkiet för det finns så mycket historia där. Nu är de på väg att vi Helsingfors ta sig till St Petersburg och sedan ner genom öststaterna till Turkiet.

Det blir en lugn och havkopplande söndag. Utsikten ut över fjärden är inte fel. Trots att det är söndag och otroligt väder är de få personer ute. Valdemarsvik är verkligen lugnt.

Samråder med Amelie och vi enas om att jag ska ligga ute ett par dagar till med tanke på hur positiv väderprognosen är. Finns ingen anledning att sätta sig i lägenheten när man kan vara ute.