Vikbolandet

Onsdagen 24 Juni

Riktigt varmt, det är 28 grader inne i bilen när jag vaknar lite före nio. Det är inte mycket bättre utanför. Sol o  varmt.

I vanlig ordning en slö morgon med tidningsläsande och TV tittande till frukost. Framemot elva bär det iväg efter att fyllt vatten och tömt toan. Åker i långsamt takt ner genom det vackra sörmländska och östgötska landskapet. Sedan blir det Skenäsfärjan över Bråviken till Vikbolandet. Sätter kurs mot Arkösund. Arkösund är en av de yttersta utposterna mot havet och här ligger också sjöräddningsskolan. Åker runt och tittar på aktiviteterna där. Mycket mer marknadsstånd och jippon jämfört med när jag seglade dit för ett antal år sedan. Ställplatsen är en liten grusplan mellan Arkösundsvägen och stora parkeringen och den delas dessutom med busshållplatsen så det känns inte som något kul alternativ i denna värme. SÅ jag åker tillbaka lite. Efter ca fem kilometer står en skylt Stegeborg 27 km, så där svänger jag in. Vägen övergår nästan direkt i en smal dålig grusväg. Det fortsätter i 10 km innan det blir asfalt, fast fortfarande väldigt smalt och kurvigt. Jag är glad om jag kan hålla 25 km/tim. Fördelen med det är att jag i lugn och ro kan höra på Anders Tegnell och hur han ser på Corona pandemin. De jag möter håller åtminstone dubbla farten så det är lite spännande ibland. Till slut kommer jag fram till Norrkrog och färjan över Mem till Stegeborg. Här har man anlagt en ny fin ställplats med all service och ett elektroniskt bokning och betalsystem där röda o gröna lampor markerar om platsen är ledig vidare är priserna olika på platserna beroende på hur attraktiva de anses vara.

Ut med markisen o in i skuggan. Det är 30 grader ute så det är vamt. Som tur är kommer en svag sjöbris indragande som fläktar och svalkar lite. Sitter och läser fram till klockan tio när det är dags gå in och se på nyheterna.