Vaccination

Tisdagen 22Juni

Grå, sval morgon, det har regnat lite under natten, men vid frukost har det upphört. Vaknar av ”gubbskruvarna” på Grand Banks båtarna som ger sig iväg strax före nio. Tar det lugnt och äter frukost och ser på TV. Alla andra bilar åker men jag står kvar. Inser att kliniken bakom bilen är ett djursjukhus. Vid tolv rullar jag iväg mot Norrköping där jag stannar vid systembolaget och inhandlar midsommarvinet. Rullar v 55 upp till Strängnäs dit jag kommer vid tretiden.

Jag ska vaccinera mig i Campushallen, det tar en bra stund innan jag hittar fram till regementet där en av hallarna är campushallen. Parkerar ute på planen och sätter mig att vänta. Klockan fyra kommer en Securitas vakt och sätter upp skyltar om vaccination, då ser jag att jag kommit rätt.

Klockan 1710 ställer jag mig i kön för vaccinationen. Det ser så tomt ut så jag går lite tidigare än bokat. När jag kommit in står en skylt att de vaccinerar 40 pers/15 minuter dvs 160 pers i timmen det är bra ordnat.

På 20 minuter har jag passerat kön, fått sprutan och vilat 15 minuter, så Äntligen är jag full vaccinerad.  När jag kommer ut är det någon som inte fick någon hjärna nar Gud delade ut som parkerat in mig. Blir tvungen flytta några skyltar och köra på gångvägen för att komma ut.

Börjar leta runt efter en plats för natten, Hittar en ställplats i vardande alldeles intill regementet med fin utsikt över Mälaren. En skylt skriver att de är ledsna att de ännu bara har el som enda service och att priset därför är endast 100 kr. Det är perfekt för mig, precis den service jag vill ha.

Betalning via campingspot.com, onödigt knöligt, borde gå fixa enklare.

Sätter mig ute en stund men vinden från vattnet är för kallt så efter en timme måste jag flytta in.

Under kvällen kommer en kille och monterar något som ser ut som bildskärmar, antagligen skyltar som ska visa om platserna är bokade eller inte.