Ullared

Tisdagen 2 Augusti Växlande molnighet och 17 grader. Snabb frukost och morgonfix. Tömt och påfyllt och iväg strax före klockan tio. Planen är att åka till Lerkil och eftersom det ligger ute efter kusten så brukar det bli fullt tidigt. Det är nästan tretimmars körning dit. Åker genom ett fint småländskt landskap med mycket lövträd och fina gårdar. När vi kommer till Värnamo ser vi att de sänkt dieseln ordentligt till 23,51 kr/liter så vi passar på att tanka trots att det inte är tomt. I Smålandstenar stoppar vi till och handlar lite i en jättefin ICA butik.

På vägen passerar vi Ullared så nu har vi i alla fall sett det på semestern. Det är ordentligt utbyggt sedan vi passerade senast. Imponerande med alla parkeringar och campingar och hotell. Förstår inte riktigt dragningskraften att åka dit och gå miltals och trängas för att köpa något man antagligen inte behöver lite billigare än hemma. Vi åker vidare till Lerkil.

Vi får en fin plats med framhjulen nästan i vattnet. Det kommer in flera bilar nästan direkt efter oss så det var klokt att åka så tidigt som vi gjorde.

Lerkil har en ordentlig hamn och båtservice företag samt en liten restaurang som sköter om hamnen och ställplatsen.

Framåt eftermiddagen drar det in lite regn och med det blev det problem med elen. Det verkar som någon har en dålig kabel. Samtidigt som ställplatsens elinstallation inte ser ut som om den vore gjord av en godkänd svensk elektriker.