Trafikkaos i Holland

Lördagen 14 Oktober

Solig och skön morgon, 16 grader på morgonen men den stiger under dagen. Tar det lite lugnt med frukost och sedan lösning av melodikrysset. Därefter avfärd söderut. Det är vägarbeten direkt utanför campingen så vi får genast ge oss ut på en omleiding. När vi kommer ut på ringen A10 har det inträffat en olycka så vi blir stående en timme innan trafiken börjar flyta igen. Åker söderut

En bit söder om Amsterdam är motorvägen A4 avstängd  för vägarbeten och vi måste ta en massa mindre vägar som naturligtvis är fullbelagda och det är långa köer och väldigt långsam trafik. Vi åker den västra vägen efter kusten, den så kallade Damenväg som går ovan på fördämningarna mot havet och som har stora dammluckor som kan fungera som skydd vid kraftigt ökat vattenstånd.

Fantastiskt spännande väg att åka med en härlig utsikt på vänster sida dammarna och på höger sida havet. Eftersom det är lördag och vackert väder är det ett stort antal segelbåtar ute och seglar i dammen. Åker efter kusten och passerar igenom en liten fin by Middelburg med en massa restauranger och människor som är ute och firar lördag. Fortsätter till Westkapelle på sydväst udden där det ligger en massa campingar. Svänger in på en av dem helt planlöst och får en fin plats i solen.  Vi kör totalt 18 mil under dagen och det tar fem timmar så medelhastigheten är låg.

En helt vanlig arbetsdag på Njutningskontoret soligt och 20 grader i luften. Middag fläskkotlett och ris.