TILLBAKA

Anders har varit dålig och inte kunnat uppdatera men nedan kommer en liten sammanfattning.

Tisdagen 9 Juli

Soligt och varmt, direkt efter frukost iväg till Stena Line och färjan till Trelleborg. Parkerar husbilen i hamnen och tar taxi till Trelleborgs lasarett där Anders läggs in.
Anders ligger där till fredagen 12 Juli då han släpps ut.

Lördagen 13 Juli

Amelie kör direkt upp till Stockholm

Söndagen 14 Juli

Anders läggs in på SÖS

Måndagen 15 Juli

Anders släpps ut igen. 

Anders har under sin tid nere i Europa blivit uttorkad pgr av hettan, för lite vatten och för mycket kallt vitt vin vilket tillsammans med en vätskedrivande medicin slagit ut hans organ. Nu är det bara att ta det lugnt och äta nyttigt och dricka vätskeersättning.

Tisdag 16 Juli och Onsdagen 17 Juli

Vilodagar samt lite tvätt och fix.

Torsdagen 18 Juli

Solig och skön morgon direkt efter frukost åker vi ut till Familjeläkarna och gör en kontroll av blodtrycket. Det börjar långsamt stiga. Sedan iväg till husbilen och packar in de få saker vi tog ut när vi kom hem för ett par dagar sedan. Åker iväg söderut efter E4,an. Stannar till i Nyköping och köper gas samt åker in till Chop Chop och äter lunch. Sedan fortsätter vi söderut och stannar till för en glass paus på Vida Vättern.

Vid Jönköping svänger vi av E4,an och åker väg 26 Nissastigen mot Halmstad.  Det är dåligt med ställplatser efter den här vägen men till slut ser vi att man kan stanna på  Marknadsplatsen i Gislaved så vi styr kosan dit. Det är en stor gräsplan direkt i anslutning till vägen och det står redan ett par bilar där när vi kommer vid sextiden. Amelie svänger upp runt en Adria och så säger hon det där måste vara Tommy och Sanita. Det stämmer bra. Tommy och Sanita stod vi tillsammans med i Estepona en vecka tidiga vintern 2017 och hade jättetrevligt ihop så det blir en trevlig reunion i Gislaved. Vi är allihop imponerrade över hur liten världen är när vi av bara slumpen möts på en ställplats mitt i nowhere. Det blir ett par timmar trevligt samspråk innan vi drar oss in till oss själva. Tommy och Sanita skulle åka tidigt dagen där på för de skulla vara barnvakt.

Fredagen 19 Juli

Skön morgon och vi tar det lite lugnt innan vi återanträder färden ner efter v26 till Helsingborg.

Vi har bokat plats på Nordic Resort Råå vallar för att vara säker på att ha en plats för natten. Det är antagligen den dyraste ställplatsen i Sverige. 475 kr för en natt.

Anders sitter och njuter av en svrtvinbärsvätskeersättningsdrink hans nya favorit i väntan på att de ska åka till teatern. VI har förbeställt taxi till klockan sjutton som hämtar oss och kör oss till Fredriksdalsteatern. 400 kr riktigt dyrt, de tar 495 kr som jämförpris där taxi stockholm tar 325 kr så det är mycket dyrare här. Smakar gott med en Belgisk våffla och en kopp kaffe före föreställningen.

Fredriksdalsteatern ligger fint invävt i Fredriksdals trädgårdar som är lummiga och fina med små gångar för entreer och ingångar till toaletter etc.

VI ska se pjäsen Var god dröj, den 26:e föreställning som Eva Rydberg satt upp på teatern. Hennes man är producent och två av barnen står på scenen. Teaterscenen är mycket större än vi trott och det är en stor publik och helt fullsatt. VI har jättetur med vädret, temperaturen håller sig på ca 20 grader och det är lätt molnighet. Vid ett tillfälle faller det ut ett par droppar regn men inget man behöver klä på sig för.

Det är en härlig fars i sjukhus miljö med Allan Svensson och Eva Rydberg som de stora stjärnorna. Anders som precis släppts ut från sjukhus kände verkligen igen det mesta.

Förbeställt taxi även för tillbaka resan. Härlig kväll, när vi är tillbaka på campingen så sitter vi ute ett bra tag och läser och myser.

Lördagen 20 Juli

Gråmulen morgon men ca 18 grader ute. Det blir en stor härlig frukost i lugn och ro och vi ger oss iväg först när melodikrysset är löst.

Det blir väg 21 till Kristianstad och sedan E22 an till Karlskrona dit vi kommer vid halvtretiden. Efter lite letande hittar vi ställplatsen och får en av de sista platserna. Solen skiner men det drar ganska kallt från vattnet så vi sitter i solen och läser ett par timmar.

Söndag 21  Juli

Regnig morgon. Tömning och påfyllning av tankarna sker på andra sidan hamnen så när det är klart åker vi vidare.


Vi siktar in oss på ställplatsen i Påskallavik men den är fullbesatt och vi ser att de verkar omvandlat den till camping för några har blommor utanför bilarna. Så färden går vidare upp till Oskarshamn. Regnet upphör  under dagen så när vi kommer fram är det hyggligt men ställplatsen är full. Vi åker över till den norra sidan men där finns ingen el så vi tar en sväng tillbaka innan vi ska ge oss. Då har platsen närmast hamnkontoret blivit ledig eller så vågar ingen ställa sig där. VI får i alla fall en av de bästa platserna.



Under eftermiddagen sitter vi ute och läser. Middag intar vi på en av de närbelägna krogarna och på kvällen blir det först korsord och sedan ser vi blues brothers på Tv innan sovdags.