Till Tjörn

Torsdagen 9 maj

Gråkall morgon endast 9 grader ute.  När vi drar undan gardinerna ser vi att det står husbilar överallt, inte bara på utmärkta platser utan överallt. Det är säkert 100 bilar där som står på alla möjliga platser. Åter frukost i lugn och ro och sedan nyttjar vi ställplatsens eminenta servicestation där vi tömmer grå, svart vatten och sopor, väl sorterade i olika väl märkta kärl.

Sedan sätter vi kurs mot Skärhamn och familjen Björling.  Det är uppenbart att detta är helgen när alla ska ta ut husbilen och börja åka för det är fullt med husbilar överallt på vägarna. När vi kommer ner till Lidköping stannar vi till vid Husvagns Svensson och köper ett par lock till eluttaget och vatten påfyllningen. De gamla har sol och vind gjort slut på.

Åker via Vänersborg och Uddevalla mot Tjörn. Vi blir lite fundersamma över att man har vägarbete och skytteltrafik på väg 191 över Orust och Tjörn vilket ju är alternativet till den raserade E6. Borde man inte hålla detta alternativ maximalt framkomligt då och kanske utföra rörläggningsjobb när E6 är fullt framkomlig.
Hur som helst så kommer vi fram till Skärhamn klockan 15 och möts av Johan och Anneli.
Efter att vi ställt upp bilen på deras garageuppfart ( kanske till en av grannarnas  frustration) så blir det bubbel och goda snittar. Lite senare dukas det upp en mängd havskräftor och flera skålar med räkor.

Vi äter skaldjur tills vi inte förmår mer så det blir lite som hamnar i kylen. Vi fördriver senare delen av kvällen i muntert samspråk om allehanda ting. Riktigt trevlig dag.