Till Italien

Torsdagen 11 April

Vaknar upp till en gråmulen morgon, endast 7 grader och regnet hänger i luften. Vid halv nio lastar vi in oss i bilen och åker upp till Vagnhärads station. Det är uppenbarligen många som åker tåg till jobbet för det är nästan fullt på parkeringen så Amelie fick en hygglig promenad när hon parkerat bilen.

Tåget till Norrköping kommer i tid klockan 0919 och tar oss fram till norrping. Där byter vi till SJ snabbtåg mot Köpenhamn klockan 10 37. Vi var lite osäkra på bytet men allt klaffade. Tåget är fullt men vi har ju bokade platser så det är inget problem. Tillbringar tiden huvudsakligast med läsning. Ankommer Kastrups flygplats klockan 1418 också enligt tidtabell. Vår vagn stannade precis vid rulltrappan upp till avgångshallen så det var ju bra. Vi hade checkat in oss hemma så det blev direkt till säkerhetskontrollen. Ingen kö. Anders gled igenom enkelt även om höftproteserna och klockan gav utslag, däremot Amelie blev kollad för narkotika så det tog en stund med topsningen men hon kom igenom hon också. Amelie blev lite förvånad att Anders gled igenom så enkelt eftersom han hade både en liten kniv, stor korkskruv o metallskohorn i väskan.

Vi har gått om tid till flyget till Rom, slår oss ner i en bar och tar en öl och samtalar med en irländare som sitter där och väntar på sin fru som är runt och shoppar.

Två öl och två glas vitt kostar 520 svenska kronor. Efter tre timmars väntan är det äntligen dags att ta den långa promenaden ut till gaten A15. Det verkar vara den som ligger längst bort. När vi kommer fram är det bara att borda direkt. Planet är helt fullt men det fungerar i alla fall. Det är ett SAS direktflyg till Rom så det är bra.

Ankommer Fiumichino vid klockan åtta och planet ställs upp ute på plattan så det blir buss in till terminalen. Vi har ju bara handbagage så det blir direkt en lång promenad bort till tåget in till Rom. Går den vanliga vägen ut mot taxistationen, men där finns inga bilar. Planen är tom och omgärdad av staket, ser en lång kö med människor och längst fram en taxi. Det är bara att gå bort och ställa sig i kön. Det tog dryga 30 minuter att komma fram och få en taxi som tog oss till vårt hotel De Petris nere i Trevi.

Checkar in och sedan går vi tvärs över gatan för att äta middag. Anders väljer fettucini med svamp och Amelie carbonara med oxkind.

Amelie är snäll och låter Anders få smaka ett par små bitar av oxkinden. Han säger att det är bland det godaste han ätit. Efter maten upp på hotellet och god natt.