Till Gotland

Tisdagen 23 Juli

Gråmulen disig morgon och 18 grader. Det har regnat kraftigt under natten men det slutar till morgonen. När vi stigit upp packar vi ihop och åker över till färjeterminalen.

Vi blir nästan först. Passar på att äta frukost medan vi väntar på färjan. Färjan har kraftiga ” gubbskruvar” i bägge ändar och kommer in i ganska hög fart och gör en snabb tilläggning och lastning. Imponerande hur snabbt man lastar av och lastar på alla bilar och ungefär 1000 passagerare. Vi får köra upp till femte däck och sedan backa ut på akterdäcket.  Färjan avgår klockan 1130 och är framme i Visby klockan 1440.Efter ankomst till Visby åker vi upp till den fina servicestationen för husbilar Visby kommun byggt direkt vid avfarten från färjorna. Sedan iväg till ICA och bunkra mat för att därefter ge oss iväg norrut upp till Ingmar Bergmans Fårö. Färjorna går i skytteltrafik eftersom det är en jättekö med trafik från Fårö så alla tre färjorna går fulla. 

Vi åker upp till Lauters gästhamn, en favoritplats på Fårö med sin steniga kala miljö och den fria utsikten över havet. Idag är det ganska mycket husbilar här men även hyggligt med gästbåtar. Vi kommer fram vid sextiden och sitter ute en stund innan det blir för svalt. Riktigt skönt med svalka efter våra äventyr i värmen nere i Europa.