Till fastlandet

Lördagen 27 Juli

Även idag en solig och varm mmorgon, det har kanske varit en tropisk natt i natt, dvs över 20 grader hela natten. Efter frukost går vi ner till Eva, Maja och Pierre och snackar en stund. Vid elva tiden börjar vi åka upp till Visby och färjan. VI åker efter den vackra västra strandvägen.

Kommer som vanligt bland de första till färjan, sitter där och äter en liten lunch i väntan på att åka ombord. Det är otroligt många bilar på planen efter en stund, men det är antagligen så att många byter i stugorna eftersom det är lördag. När påkörningen påbörjats stoppar helt plötsligt en av hamnarbetarna lastningen och börjar parlamentera med en förare. Det visar sig att han har ett litet barn i knät. Lastningen avstannar tills han satt fast barnet ordentligt i barnstolen. Bra gjort av hamnkillen.

Tycker det är rena mordförsöket att köra bil med ett litet barn löst i knät på föraren. Förstår inte hur ”jävla” dum man kan vara.

Vi får köra ombord som första husbil och vi hamnar längst bak ute på akterdäck så det kommer bli en fin backning när vi ska av.

Trots att vi står där vi gör fixar besättningen av oss ganska fort.

Åker iväg till Maggie och Björn i Ösmo och hämtar en tavla som Amelie köpt i våras. Det blir en snabb fika stund innan vi rullar hemåt. Kommer hem vid åttatiden. Nu ska det bli lie hygien och sedan drar vi iväg igen.