Till Bari

Måndagen 28 Oktober.

Solig och skön morgon. Vaknar ute till havs och efter lite morgonhygien går vi ner och äter frukost. Amelie plockar av buffen och Anders beställer sina älskade eggs benedict. Därefter läsning och lite espresso i väntan på att lunchen ska serveras. Till förrätt väljer vi en ärtsoppa och som varmrätt grillad fisk för Amelie och kalvstek för Anders. Lunchen avslutas med varsin floating island, fransk maräng ovanpå vaniljkräm. Väldigt gott.

Under lunchen så ankommer vi till Bari, huvudstaden i region Apulien. Staden är ärkebiskopssäte och universitetsstad och har 312 373 invånare.

När vi googlat har vi inte funnit några sevärdheter i Bari som lockat oss och Amelie känner sig lite rosslig i halsen så vi stannar ombord.

Det är riktigt skönt att stanna ombord för det blir så tyst och skönt när de flesta går iland. Sitter och läser och njuter i eftermiddagssolen på balkongen.

Lite senare ”glider” vi upp till barerna på 13 däck vid poolerna och tar oss en drink innan vi tar oss ner till restaurangen för att få lite i krävan. Svältdöden är nära. Det är ju flera timmar sedan vi fick en ordentlig trerätters.

Middagen inleds med en potatissoppa med paprika inslag. Matigt och gott.

Som varmrätt väljer vi Saltimboca.

Och till efterrätt blir det apfelstrudel med mycket vaniljsås.

Efter middagen en sväng genom fartyget och en drink, men Anders har väldigt ont i benet så vi går ganska tidigt upp till hytten. Där kan han flytta sig mellan ett par stolar och röra sig lite för att minska smärtan. Tidigt till kojs efter en stunds läsande.