Strängnäs hamn

Torsdagen 2 Juli

Växlande molnighet 18 grader ute men 26 inne eftersom solen har värmt upp bilen. Fixar till de vanliga rutinerna med frukost disk etc. Åker iväg klockan elva. Tar vägen mot Strängnäs. Kommer fram vid tolvtiden. Det verkar som att det är bytestid för det finns flera lediga platser. 250 Kr för en plats är alldeles för mycket. Speciellt som det senare visar sig att det är en motorbana för ungdomarna i Strängnäs. Platserna är också lite trånga så det av brandmyndigheternas rekommenderade 4 meter mellan bilarna funkar inte, Snarare 2 meter.

Tar en promenad runt i hamnen, mycket båtar och människor i hamnen. Strängnäs är vackert en sådan här dag.

Efter en stund ser jag en varningsskylt som man ju måste ta på allvar.

Känner att jag måste kontrollera varningen och den stämmer. Kön är lång, trots att det är tre tjejer som skopar upp glassen och en som inkasserar. Inte så billigt, undrar vad farfar före mig fick betala, beställningen och antalet barn verkade aldrig ta slut.

På kvällen blir det motorshow på parkeringen, Det körs med mopeder, MCs, bilar och fyrhjulingar, syftet verkar att störa mest. Mycket tveksamt om det blir något fler besök här med det priset, de trånga platserna och det stora stöket. Finns mycket bättre platser.