Strålande vacker höstdag

Tisdagen 4 Oktober

Strålande vacker morgon, sol från klarblå himmel men endast 10 grader. Mina bilgrannar åker ganska tidigt så jag sitter ensam där och njuter av utsikten över kanalen och hamnen när jag mumsar i mig min frukost. Vid tolvtiden rullar jag bort till Restaurangen och återlämnar nyckelkortet.

Sedan börjar jag rulla mot Vingåker. Måste vara lite ekonomisk och sikta på gratispplats. Väljer att åka en liten smal slingrande väg via Finspång som jag aldrig åkt tidigare. Den är bitvis riktigt smal så det inte finns mittlinje. Men det är fantastiskt vackert med färgerna i träden och de stilla sjöarna och i princip inga andra bilar.

Det är långa sträckor med ren vildmark med inte en enda bostad eller människa. Ganska fantastiskt med tanke på den relativa närheten till större städer. Men det är jätteskönt att det finns och att jag har möjlighet åka runt och njuta av detta. Stannar till för att låta mitt vatten och då hittar jag dessa vackra svampar.

Det fanns gott om dem.

Fortsätter till Vingåker och ställer mig på en av deras gratis ställplatser. Hittar en skylt där det står att de har två året runt öppna gratis platser och att under sommaren ytterligare två stycken. Vingåkers kommun verkar ha insett att vi husbilsåkare spenderar en del pengar när vi är ute.

Precis framför bilen hittar jag ännu mer svamp

Så sammantaget vad jag hittat idag kan bli till en riktigt mustig svampstuvning.

Fast falukorvssnutten i kylen blir nog dålig om jag inte äter upp den så det får bli så.

Solen skiner och temperaturen har gått upp till 14 grader så ja får två timmar i solen läsandes innan det blir för kallt. Jättehärligt det är trots allt 4 oktober.