Spara diesel

Lördagen 1 Oktober

Vid ett på kvällen börjar det låta ordentligt utifrån hamnen och jag går ut och ser hur bogserbåtarna arbetar med att vända runt ett stort lastfartyg och få in det till kaj. Ser senare på Instagram hur lotsen skriver det varit lite besvärligt att lägga till i den vinden. När jag står därute och ser på tilläggningen kommer mannen från bilen bredvid fram och vi börjar språka. På något sätt kommer vi fram till att vi bägge två jobbat på Fisksätra varv på 60 talet. Han hade jobbat där ett par år före mig och jag sommarjobbade bara men chefer och annat var det samma. Det många minnen som kom upp och vi var överens om att det är en liten värld.

Det blev lite sent så därför blev frukosten också sen. Vädret fint men vinden ligger fortfarande på. Har redan bestämt att jag ska stanna kvar här så efter frukost blir det surfande och läsande hela dagen. Vid ettiden drar mörka moln in över oss, men endast några droppar regn.

Det kommer ett mindre lastfartyg och det lyckas själv vända inne i hamnen och backa in till kajen.

Tänkte jag skulle snacka lite med mannen i bilen bredvid, men han och hans fru var ute med sina cyklar hela dagen.

Efter middagen blir det TV tittande på datorn, vågar inte fälla upp parabolen i rådande vind. Imorgon måste jag bunkra mat för nu finns ingenting kvar att ta förutom ett par skivor bröd och en klick leverpastej, men det är ju bra för då blir det fräscht överallt.