Sottomarina Chioogia

Torsdagen 19 April

Kvällen och morgonen blev inte alls lika lugn och skön som vi tänkt oss. Arbetet på gården pågår nästan dygnet runt och istället för en rofylld kväll och natt så hör vi traktorerna arbeta och mullra. Det är en fin sommarmorgon och det är härligt sitta i solvärmen och äta frukost men det är ganska störande med gödsel lukten eftersom man verkar gödsla fälten just nu. Sammantaget gör det att vi bestämmer oss för att åka vidare och inte ligga kvar och vila som vi tänkt. När vi ska tömma visar det sig att någon ( en av kökstjejerna) parkerat ovanpå tömningsplatsen trots att det finns p platser för säkert 50 bilar, men de letar upp henne och så fixar det sig.

Siktar in oss på en ställplats i Sottomarina Chioggia. Det blir en kort dagsetapp bara ca 80 km. När vi kommer fram till positionen för ställplatsen ser det ganska sunkigt ut så vi åker runt lite och hittar Camping Village Miramare. Det är en stor camping med flera hundra platser vid havet. Campingen har precis öppnat så vi är bland de första för året. Campingen erbjuder både uppställning för husbilar / husvagnar men de har också många campinghus att erbjuda.

Infarten går direkt från stora vägen rakt genom området ner till Adriatiska havet.

På årets första varma dag är det lite tunnsått med folk på stranden, men om ett par veckor är det antagligen fullsatt.

Vi får en av de bästa platserna i direkt anslutning till poolen och infarten och endast 50 meter till havet. Bättre kan det inte bli. Det är nästan bara tyskar här och alla tror vi också är tyskar och tilltalar oss på tyska.

Den här campingen är väldigt bra, de har restaurang, mataffär och swimmingpool och direkt access till havet förutom de vanliga tjänsterna.

Sanitetsutrymmena är av högsta klass och dimensionerade för hundratals besökare och nu är vi kanske bara femtio så det är gott om plats. Vi betalar endast 210 kr per natt för allt detta vilket känns som ett bra pris.

Vi står parkerade längst till höger närmast poolen i bilden nedan.

En fantastiskt skön dag. Det är första gången i år som vi varit tvungna rulla ut markisen för att få lite skugga. Äter lite överbliven Chili con Carne  på bröd som lunch. Sitter och läser hela eftermiddagen. Vid femtiden går vi upp till restaurangen för att ”kolla läget ”. Här har man Prosecco på kran, 9 EUR för 1 liter. Sitter ute och äter.

Pizzabagarn är ledig så vi beställer en Wienersnitzel stor som en pizza istället. Den är så stor så det blir nästan problematiskt att få i sig den.

Härlig kväll, varmt och skönt och vi sitter kvar till lite efter åtta på kvällen endast iförda kortbyxor och T-shirt. Här blir vi nog kvar några dagar. Under April månad får man fyra nätter för priset av tre så det talar ju för att vi ska stanna här tills det är dags att träffa Tina O Lasse i Venedig.