Somrig nationaldag

Söndagen 6 Juni

Nationaldagen, soligt varmt och skönt. Båtarna som kom igår kväll åker iväg vid klockan nio. Det visar sig vara två motorbåtar och tre segelbåtar. De verkar ha det riktigt skönt å man blir lite avundsjuk. Husbilsgrannarna ger sig iväg en efter en, men det är ju söndag och de ska väl hem. Vid tolv rullar jag iväg västerut. Vädret är verkligen riktigt somrigt. Det varierar mellan 25 och 28 allteftersom jag åker fram genom Östergötland. Svänger in vid Borensberg en ställplats som var mysig men som nu mest verkar bestå av sandhögar. Undrar varför man inte fixat till före säsongen. Åker mot Motala där det ska finnas en ny ställplats.

I central Motala är det helt tomt, inga människor någonstans. Letar mig ut till Motala segel sällskap och deras nya ställplats. Den har bara varit öppen fyra dagar. När jag kommer hjälper alla medlemmarna till och visar mig var allt finns. De har anordnat 30 platser på sin uppläggningsplats. Varje plats är riktigt stor, sedan har de gjutit upp tömnimgsplats för gråvatten och latrin. Snackar med värden och han säger det fixat allt på femdagar.’Ställer mig längst ner vid vattnet. Vi blir endast två bilar i natt.

Det känns nästan som när man sitter i båten, hör vågskvalpet mot strandkanten. Vid åtta tiden kommer värden ner och önskar trevlig kväll. Kanonplats fira nationaldagen på.