Sommardag

Fredagen 4 juni Solig morgon 21 grader oh vindstilla ute, 32 grader och svettigt inne. Ordentlig frukost i lugn och ro, sedan vattenpåfyllning och så iväg vid halvtolvtiden.

Följer gamla Riksettan ner till Bråviken och sedan E4an de sista kilometrarna till Norsholm ställplats. När jag kommer står det endast 3 bilar på platsen med el. Tar plats nummer 3 vid kanalen.

Går bort till Cafe Kapten Billes och betalar ställplatsavgiften och passar på att ta en öl i skuggan vid kanalen. Då kommer den första båten jag sett på Göta kanal i år.

En gång i tiden seglade en man med namnet Bille på Göta Kanal. Båten han seglade med hette S/S Pallas. Den ståtliga kanalbåten visslade i pipan när den närmade sig Norsholm. Säkert var Bille mäkta stolt där han stod vid rodret och såg utöver det vackra landskapet. De många årens segling längs med kanalen, från 1930-talet till 40-talet, hade säkert lärt honom ett och annat. Slussen vid Norsholm var bara en av de 58 slussar han skulle passera. Cafet är döpt efter honom. I år verkar det vara en ny familj som driver verksamheten, det vi sett av dem är bara positivt.

Senare på eftermiddagen kommer det fler fritidsbåtar. Ställplatsen fylls upp under eftermiddagen. Det blir en fin kväll, vindstilla, 23 grader och sol, sitter i skuggan och läser. Framåt kvällen ringer Amelie och berättar hur långt hon kommit i planeringen av sommarens aktiviteter och resor.