Söderut ut

Lördagen 13 April

Frukost uppe på terrassen, solen gassar på ordentligt. Sedan utcheckning och taxi upp till Termini och biluthyrarna. Kön är lång och kaoset är på italienskt vis totalt. Som svensk blir man ju lite upprörd eftersom vi i förväg bokat en bil, skrivit på alla papper, betalt för den och bestämt tid när den ska hämtas upp. Tillslut är pappersexercisen klar och vi kan åka iväg.

Först åker vi motorvägen söderut för att komma iväg från Rom på enklaste sätt men efter ett par mil svänger vi av och åker ner på småvägarna ner mot kusten. När vi kommit ner till kusten letar vi efter lämpligt hotell, vi hittar International Hotel Sicilani i Montedragone där vi tar in.

Det har blivit en tur på cirka 25 mil idag så det är skönt få stanna.

Hotellet är under renovering och bara delvis öppnat för säsongen. Vi får ett fint rum med havsutsikt bortanför poolen.

Tyvärr är restaurangen inte öppnad ännu för säsongen så vi får ge oss ut på stan och leta. Åker många varv runt byn men vi hittar inget öppet ställe. Restaurangerna öppnar först klockan 1930 och vi vill ha mat 1630. Det lyckas inte.

Vid sjutiden åker vi ut och försöker på den enligt hotellet närliggande pizzerian.

Utanför skyltar dem med att de är Irish pub, pizzeria, restaurant och sushirestaurant.

De har en av de mest omfattande menyer vi sett, fast inga pizzor. Lite udda för en pizzeria, vidare har dem ett enormt utbud av vin som står bakom bardisken. Menyn är endast på italienska och är säkert på minst hundra rätter. När vi ber om en engelsk meny säger dem använd google translate. Då lämnar vi den restaurangen.

Åker iväg till den restaurang som enligt hotellet är en seafood restaurang. Vi kommer dit 1925 och kör in på den stora tomma parkeringsplatsen. Omedelbart dyker det upp en ung p-vakt som hjälper till att ställa bilen alldeles intill ett par stolpar. Anders ifrågasätter detta eftersom det är en stor parkering och inga bilar förutom oss. Han säger att eftersom det är lördag kommer det bli vansinnigt. Vi går in som första gäster. Menyn är omfattande vad avser pizzor, dock inte fisk. Beställer varsin quatro formaggi pizza.

Vansinnigt goda. Medan vi äter strömmar kunderna in, det är hela släkter som kommer för att äta. Imponerande logistik hos personalen att få ut alla pizzorna och hur verksamheten styrs. När vi kommer ut är parkeringen helt full och p-vakten pysslar med att få in fler bilar.

Tillbaka till hotellet och se på fångarna på fortet.