Sjukvård

Lördagen 1 Augusti

En fin solig och varm morgon. Anders har ordentligt ont i armen så han ringer Kry och har en lång konsultation. De säger han måste till läkare inom det närmsta dygnet. De säger att 1177 kan hjälpa till med var han kan finna en läkare. 1177 letar länge efter läkare som har mottagning idag. Det enda som finns är akuten på Sollefteå sjukhus och dit åker vi när melodikrysset är löst. Det blir en 9 mil lång tur uppför Ångermanälven. I Coronatider får man vänta utanför i solen. Efter ca 45 minuter släpps Anders in i väntrummet. Amelie får sätta sig i bilen. Efter en halvtimme får Anders träffa en läkare som gör en undersökning. Därefter ytterligare en timme i väntrummet i väntan på provtagningar. Därefter får Anders gå ut och vänta i bilen. Efter drygt en timme ringer de och säger att proverna är klara. Anders träffar läkaren som säger att alla prover är bra, så han vet inte rikti.gt vad som är felet. Troligen har Amelie rätt att det är musarm. Han skriver ut lite smärtstillande, men eftersom det är Lördag eftermiddag är apoteket stängt. Öppnar först Måndag morgon men han skickar med några tabletter som ska räcka till dess.

Middag på Pelles burgare i Kramfors, Amelie äter Kebab och Anders en burgare. Kanske inte riktigt vad man vill ha på Lördagskvällen men vi är utsvultna.

Vi åker ner och ställer oss på Kramforsvikencamping och stugby. Det är mycket folk därför det är musikunderhållning på båten Ådalen III. Underhållningen pågår fram till klockan tjugotre. Sitter i bilen med öppen dörr och lyssnar. Bandet är riktigt bra.