Rottneros

Fredagen 9 Juni.

Solig morgon men lite blåsigt med vind från sjön, så jag bestämmer mig för att åka. Trots att jag tänkt stanna kvar, men vinden är kall. Letar i ställplatsappen och bestämmer mig för att åka till Brunskogs hembygdsgård. Kommer fram vid tolv. Jättefin plats med en liten by som antagligen görs om till marknad ibland. Ställer mig på ställplatsen nere vid vattnet och kopplar upp strömmen. Sedan sätter jag mig ner för att kolla att det är hygglig Internet täckning. Det är dött, provar på ett par andra ställen men inget. Packar ihop och ger mig iväg till Rottneros. Svänger in på ställplatsen bakom Ewas Diner. Inget internet nu heller. Det här är ju nästan storstad med värmländska mått så här borde det finnas. Meckar med telefonen men hittar inget fel. Så sista utvägen starta om telefonen och se nu går det. Det hade det säkert gjort i Brunskog också om jag tänkt mig för.

Går in på serveringen och frågar om det är någon speciell plats jag kan stå på eller om jag kan ta vilken jag vill. Tjejen i serveringen ser helt nollställd ut men säger att det är bara att ta en plats vilken som.

Svänger in och ställer mig direkt in. Har inte uppfattat hur stort det är. Det är flera längor med hotellrum och ett antal fält med ställplatser. Hade jag sett det direkt hade jag nog åkt lite längre in.

Kollar upp lite och ser att ett par km bort ligger Sunne skicenter som har en massa aktiviteter på vintern och cykling på sommaren så då är det säkert riktigt fullt. Men idag är jag i mellantiden och därmed den enda husbilen. Jag behöver i alla fall inte trängas.