Rothenburg ab der Tauber

Tisdag 12 Juli

Vacker morgon och ca 22 grader Vi rullar iväg vid halvtolv tiden. Åker lite nordost.

Siktar på Rothenburg ob der Tauber men när vi kommer till Leuzendorf är det en port i ringmuren vi måste igenom men den är bara 2,8 m hög och där kommer vi inte igenom. Så det blir till att vända åka ner ett par kilometer och sedan runt berget och så upp igen. Vi kommer in i byn ca 50 m från var vi var för ett tag sedan. Fortsätter till Rothenburg. Här har man ordnat stora fina ställplatser med el och tömning. Endast 12 EUR per natt.

Framåt fyratiden går vi in mot staden och går igenom den gamla ringmuren.

På en del av husen växer det vinrankor.

Staden är mycket gammal och den fick sina stadprivilegier redan 1241. Staden har klarat sig undan alla krigen förutom sista dagarna på andra världskriget då de allierade bombade en oljedepå. Men hela den inre delen av staden är helt oskadd sedan medeltiden, vilket är helt unikt.

Promenerar in mot de centrala delarna efter en fin gata.

Många fina korsvirkeshus efter vägen.

Sätter oss på en restaurant inne på stora torget och beställer in en riktig schnitzel. Innan vi fick in den serverades en härlig sallad men eftersom vi var ordentligt hungriga var den uppäten innan schnitzeln dök upp. Den var perfekt tillagad och paneringen var utsökt, även om det kan se torrt ut utan sås eller något annat var den inte det. Den föresvann med god fart.

Sedan promenad tillbaka till bilen och lite vila.