Regnig lördag

Lördag 8 Juni

Grå morgon vaknar av epa dunk, det har pågått en stor del av natten också. Finns bättre platser att stanna på. Det är uppenbarligen inte bara jag som blivit väckt av oljudet. Vid  klockan tio är vi endast två bilar kvar. Jag rullar iväg vid halvelva. Befinner mig ju i Eksjö trästaden så jag tänker ta en liten tur och se på den, men här måste Stockholms gatukontor varit och planerat trafiken för jag hamnar bara på enkelriktade gator och snurrar runt runt. Ger upp och åker ut på V40 mot Jönköping.

V40 håller trafikverket på och bygger om totalt från landsväg till motorväg och det innebär att långa sträckor är avstängda och trafiken bara kan åka i en riktning i taget. Så det tar ganska lång tid att åka där när man måste stå still och vänta på att mötande ska köra.

Ställer mig på ställplats Bogla ca 7 km från Jönköping. Det är en bondgård som anlagt en året runt öppen ställplats med 30 platser och all service man förväntar sig plus husbilstvättplats och en liten gårdsbutik.

När jag kommer står endast lite husvagnar där men senare kommer det några husbilar till. Det regnar lite avlöst av kraftigt regn så dagen tillbringas inne bilen omväxlande TV tittande och läsandes 101 åringen som tänkte att han tänkte för mycket.