Problem på vägen till fastlandet

Torsdagen 8 Juli

Tidig revelj, klockan 0600 solen skiner från en klarblå himmel och det har under natten kommit många bilar. Vi klär bara på oss och sedan åker vi ner till hamnen och incheckningen till färjan som ska ta oss till Oskarshamn. Det är ingen kö utan vi rullar in på hamnområdet direkt. Det beror troligen på att vi som vanligt är först. Kontroll att gasolen är avstängd och därefter får vi åka fram och ställa upp oss i filen för husbilar.

 När vi står där kommer två personer fram och påtalar att vi har punktering på vänsterbak. Så vi får ett sådant problem i år igen att lösa. När vi kommer ombord har Amelie förbokat frukost som vi intar vid vår plats i aktersalongen.


Överfarten går på tre timmar och blir mycket lugn med endast 5 m/s nordlig vind. När vi kommer ner på bildäck ser vi att bakdäcket blivit ännu plattare men att luften kommer räcka till en däckverkstad. Amelie har fått en påminnelse från facebook vad vi gjorde för ett år sedan. Då stod vi på däckverkstad i Motala och böt alla däck. Då var grundproblemet att en fälg spruckit. Vi åker till Euromaster i Oskarshamn, samma däckskedja som förra året. Vi blir väl mottagna och de sätter igång direkt och jobbar med problemet. Även i år var det en fälg som spruckit. Som tur var hade dem en begagnad fälg av rätt dimension så problemet fixades på under 45 minuter och för 865 kr.  Så det var ju helt OK.

När punkan är fixad drar vi iväg v47 upp till Jönköping. Ställer oss på Huskvarna ställplats nere vi Vätterns strand. Vi tar ett par mackor med rökt flundra när vi parkerat.

Sitter ute och läser men vid tretiden drar regnet in över oss och vi får flytta in.

Till kvällen blir det kantarell soppa och ostsmörgås.