Parque Tropical Esteponia

Onsdagen 6 December.

Fin morgon på campingen. Det blir en plats ledig lite längre upp och mer i solen så vi flyttar upp dit efter frukost.  Campingen gör verkligen skäl för sitt namn Parque Tropical för det är verkligen en djungel vi står i och det är en otrolig mängd olika palmer och träd omkring oss, Vi har valt en av de mest öppna platserna för att få solen, men de flesta platserna är skuggade vilket säkert är helt rätt på sommaren här. Hursom så är det spännande se den frodiga växande naturen och hur skönt det är för oss nordbor att sitta i solen i början av december.

Förmiddagen används till en ordentlig storstädning av bilen och rengöring av de intrikata delarna av toalettsystemet. När det är klart känns det skönt sitta ner i solen och ta en dricka och läsa en stund. Det är helgdag idag och i övermorgon här i Spanien, vet inte riktigt varför men därför fylls campingen på tills det är fullt. Tur att vi bestämde oss för att ligga kvar för annars kanske vi haft svårt hitta en så bra plats någon annanstans. Det finns ju ingen anledning skynda på eftersom vi har så kort bit att köra och att flyget går först om nio dagar. Bättre stå kvar här.

På sena eftermiddagen går Anders tillsammans med grannarna från Husqvarna i husbilen bredvid upp till poolavdelningen och badar och duschar. Jätteskönt att ha obegränsat med varmvatten att duscha och tvätta sig i. Vattnet i poolen är enligt personalen ca 20 grader men vi tror att det är mer. Härligt kunna simma runt i solen i poolen i ungefär trettio minuter samtalandes med våra svenska grannar. Nu är man riktigt ren. Amelie tar en runda upp till duscharna när Anders är tillbaka. På kvällen blir det matjessill och potatis som en del i jobbet tömma kyl och frys inför hemresan. Den här campingen är jättebra här finns allt man kan önska sig. Bra platser, vatten, el, swimmingpool, duschar, tvättstuga och en liten butik med mat och dryck samt trevlig personal. Dessutom är de del av ACSI så vi får en bra rabatt med vårt ACSI kort.