OFF GRID

Har haft tekniska problen en dryg vecka men nu ska jag försöka fixa in info om vad som hänt sedan 5 September

Torsdagen 15 September

Soligt och vackert när jag vaknar men när det är dags att åka är det fullt med svarta moln det fortsätter hela dagen att stundtals vara varmt, soligt och fint och sedan blir det molnigt och regn.

Åker ner till Västervik och ställer mig på ställplats Sågen nere vid vattnet. Väljer plats nr 8 vilken ligger direkt vid gången ner till badbryggan om jag skulle få lust att bada.

Tillbringar resten av dagen med att försöka få ordning på reseberättelserna och Bloggen.

Hoppas tekniken ska vara med mig ett tag, men känner att tangentbordet på laptopen börjar ge upp så där får man väl snart uppgradera sig.

Onsdagen 14 September

Vaknar upp till en fin morgon, regn och blåst har försvunnit. Packar ihop och åker upp till Jula och köper en ny mus, glömde ta med min gamla när jag åkte i måndag.

Tar den långa vägen söderut via Skennäsleden, Stegeborgsleden och små grusvägar ner genom de västra delarna av S:t Annas skärgård till Valdemarsvik.

Ställer upp mig på plats 9 med vindskydd från magasinet, men det är lite för kallt sitta ute.

Tisdagen 13 September

Det regnar och blåser på tvären. Ligger kvar i Oxelösund. Äntligen lyckas jag och Tele2s tekniker få igång min telekommunikation. Vi har hållit på mer än en vecka för att få igång bildhantering och kommunikation i telefonen och kopplingen mot datorn. Det visar sig att Samsung skickat ut en uppdatering som har en liten bugg. Efter att Tele2 skickat ut ett antal konfigurationsfiler och nya inställningar till datorn och telefonen så rullar det igång. Nu tror vi det fungerar, fast det har vi trott vid ett par tillfällen tidigare.

Måndagen 12 September

Amelie ska ha månadsmöte med SPF i Trosa så där är det full fart. Anders tar det lite lugnt och ombesörjer en del administration, men går ner till bilen vid halvtolv och åker iväg.

Åker iväg och handlar mat och fyller på bränsle innan jag åker iväg. Åker ut till Femörehamnen i Oxelösund. Det är full fart här med fartyg som kommer och går. Tre bogserbåtar ligger inne men de ger sig av under kvällen och senare kommer de in med ett stort fartyg som de svänger runt inne i hamnen. På kvällen kommer regn och vind så parabolen måste jag ta ner så den inte blåser sönder.

Söndagen 11 September

Efter frukost så rullar de hemåt från Vimmerby. Anders ägnar sig åt att  gå och välja. Går på förmiddagen eftersom de på TV säger att det är timslånga köer för att komma in i vallokalen, så jag oroar för om jag ska orka stå så länge. Kommer fram till Skärborgarnas hus tvärs över gatan från oss där det är vallokal. Ser inte ingången direkt eftersom den enda som är där är en mamma med barnvagn. Går in i vallokalen den är befolkad med 3 valförrättare och så jag. Valet klarades av på en minut. Här hade man ställt upp ett antal vita skärmar för att ta valsedlar i och så lika många gröna skärmar för att lägga i valsedlarna i kuverten. Antar att det är denna logistik man missat där det blev köer.

Lördagen 10 September

Amelie lastar in Elmer och Malte vid åttatiden på morgonen och sätter fart mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld.

I Vimmerby ansluter Boel, Maja , Pierre och Selma. Amelie har bokat en ställplats där vilken var väldigt fin.

 De har vad jag förstår en fantastisk dag där. Senare så grillar man korv på grillen därbak. De stora grabbarna sitter och spelar kort

Amelie har också bokat en stuga där Boel o Maja med barn ska bo för de får inte plats i bilen.

Anders tar Golfn och åker upp till Nacka på förmiddagen för att se vad som hänt där. Har inte varit i Nacka på fyra fem månader. Jag blir chockad över hur man förstör min fina kommun. Nya stora hus, muralmålningar och hopplös trafik. Ute i Saltis var det som tur sig någorlunda likt. Däremot inne på Tippen ( saltsjöbadens centrum) var det mycket nytt, antar att de som andra centrum känner av centrumdöden. Känns bra återvända till Trosa trots det är lång kö i södra länken trots att det är sen lördags eftermiddag.

Fredagen 9 september 2022

Tar det lite lugnt på morgonen innan jag börjar hemfärden. Åker utflyktsvägen hem till Trosa.

Ställer bilen på Viktoriagatan och går hem. Amelie kommer hem lite senare och då tar vi Golfn och åker ner och plockar ur lite av mina prylar och lägger i hennes saker och proviant.

Torsdagen 8 September Växlande molnighet, Vid elva tiden tömmer och fyller jag på innan jag sätter kurs mot Oxelösund.

Ställer mig på plats 8. Det blåser lite ruggigt så jag sätter mig inne. I bakgrunden hörs ljuden från bygget av den stora hallen.

Men plötsligt överröstas det av smattrandet från en helikopter. Först tror man ju att det är en ambulanshelikopter som kommer och ställer sig på parkeringen precis bakom husbilarna men sedan förstår jag att det är några som hyrt den för en liten tripp utöver skärgården

Onsdagen 7 September

Bestämmer mig för att stå kvar i Valdemarsvik. Vädret är vackert och det finns ingen anledning bränna diesel. Vis av lärdomen från igår flyttar jag ner bilen till plats 24 längs med kajkanten. Under förflyttningen passar jag på att åka över till andra sidan av viken och bese de 7 platser man anlagt där. Solen kommer fram och värmer på bra på eftermiddagen så jag sitter ute mellan klockan 14 och 1830 och läser. En riktig kanondag.

Tisdagen 6 September

Solig och varm morgon, nu har sensommaren kommit. Rullar iväg vid elvatiden. Tar utflyktsvägen ner till Nävekvarn och så vidare genom skogen till Kvarsebo och Skennäs leden över Bråviken.

Sedan vidare över ett vackert Vikbolandets landskap. Bönderna är i full gång med höstplöjning.

Kommer ner till ett soligt Valdemarsvik och ställer upp mig på plats  9 i vindskydd av det stora magasinet. Tänkte tyvärr inte på att det ganska snabbt skymde solen också, men fick i alla fall en stund ute läsandes.

Måndagen 5 September

Solig och skön morgon, Amelie har gått upp tidigt och åkt till Nacka för att jobba. Jag går också upp tidigt för att vara mig. Det blir stor sanering med rakning och skrubbning innan jag fixar till frukost. Vid 0940 är det dags att gå upp till Pensionärernas hus för styrelsemöte.

Mötet blir väldigt ”pratigt” så mötestiden hålls tyvärr inte, men till slut kommer jag iväg. Går hem och tar mina prylar och åker iväg. Stoppar till ute i skogen och dumpar lite gråvatten innan jag åker ner till Nyköping och bunkrar mat.


När bilen är bunkrad med mat åker jag ner till hamnen för att fylla färskvatten. Idag står ingen i vägen så nu är allt klart för att resa igen. Tyvärr har klockan dragit iväg till fyra så när jag ser att det finns en ledig plats på ställplatsen tar jag den. Ikväll blir det partiledarutfrågning på TV hela kvällen så man kan bestämma sig för vad man ska rösta på.