Nyårsfirande på Tjörn

Måndagen 30 December 2019

Gråmulen morgon 8 grader varmt redan klockan 06 när vi går upp. Snabb frukost och sedan tar vi bilen ner till Södertälje syd och tåget 2:a klass till Katrineholm.

Efter en kort blåsig väntan i Katrineholm, byte till snabbtåget 1:a klass till Göteborg. Anländer till Göteborg Central på tid  kl 1234 och hinner precis gå över till västtrafiktåget med avgångstid kl 1240 och som tar oss till Stenungssund där Johan står med sin fina nya Nissan och plockar upp oss för vidare färd ut till Skärhamn. Vi kommer fram till Skärhamn strax före klockan 14 och där möts vi av Anneli.

Efter sedvanliga hälsningsfraser och hedersbetygelser slår vi oss ner i vardagsrummet. Muntert samspråk och utbyte av tankar och upplevelser från året som förevarit vidtar.
Till detta passade det bra med lite bubbel.

Efter ett par timmar serverar Anneli en väldigt god måltid som inleddes med en laxtoast och rött vin.

Sedan följde till varmrätt en härlig kyckling med kletigt ris. Under måltiden steg muntrationsnivån ordentligt.

Kvällen fördrevs med lite blandade drycker och med fortsatta animerade samtal.

Tisdagen 31 December.Nyårsafton 2019

Solig och fin morgon, dock lite blåsig men det är nästan lika varmt som på midsommarafton 10 grader.

Revelj klockan 0900 och sedan serverar familjen Björling som alltid en fantastisk frukost.

När vi är riktigt mätta beslutar vi oss för att ge oss ut på en utflykt med mål Uddevalla.

Vid ankomst till Uddevalla blir det först en liten rundtur runt staden innan vi åker ner till Uddevalla Museum. Förra gången vi var där inköpte Amelie en korp, men den har sedan dess beslutat sig för att flytta från oss och hem till Maggie istället. Amelie var därför ute efter att anskaffa en ny korp. Tyvärr var de slut och personalen trodde inte de skull få in några fler.
Istället blev det kaffe med tilltugg innan vi vände tillbaka till Skärhamn.

När vi kommit tillbaka startades en Rummyturnering. Det blev några riktigt spännande spel innan Anders mot alla odds stod som segrare.

Så här dags var det tid att klä om sig till Nyårsmiddagen.

Björlings hade gjort en helt fantastisk dukning inför Nyårsmiddagen.

Nyårsmiddagen öppnades med en Toast Skagen.

Som varmrätt avåts under koncentrerad berömmande tystnad torskrygg med löjrom, spenatsmör och stompad potatis.

Måltiden avslutades med en  semifreddo med pistace och vaniljkvarg serverad på en hallonspegel och till detta ett Sauternevin.

Sammantaget en otroligt fin välkomponerad och god Nyårsmeny.

Lugn firande i stilla samspråk över ett glas rom innan vi lyssnade på Tennysons nyårsklockor från Skansen och sedan ut på terrassen och dricka Prosecco och se på det lilla fyrverkeri som var.

1:a Januari 2020, Nyårsdagen

Lite grå och blåsig morgon. En lite senare men  lång frukost, sedan ser vi på Nyårskonserten i Wien. I år hade de en fantastisk pausfilm från Wien som fungerade som en riktigt bra turistinfångare.

Anneli dukade en köttbullemacka med rödkål och lite varmkorv innan vi anträdde färden hemåt.

Först körde Anneli och Johan oss till Stenungssunds station där vi tog tåget till Göteborg. I Göteborg blev det en timme lång väntan som vi tänkt vi skulle tillbringa i SJ Loungen, men det var stängd som alltid när vi tänk nyttja den. Istället blev det en lite restaurang i stora hallen, där träffade vi ett annat par i vår ålder som vi kom i samspråk med. Så väntetiden gick ganska fort. Tåget avgick på tid klockan 1724. Det var bara några spridda passagerare i 1:a klass så det blev en trevlig tur upp till Södertälje dit vi kom 3 minuter före tidtabell. Snabbt ner till bilen och hem. Vi var hemma 2105 efter en jättefin nyårshelg på Tjörn i goda vänners sällskap.