Nyårsdagen

Söndagen 1 Januari 2023

Anders brer sina smörgåsar med den överblivna såsen från igår. Det blev jättegott, lika elegant frukost som alltid hos Björlings. Efter frukost ser damerna på nyårskonserten och herrarna sitter och surfar. Vid ettiden kör Johan, Amelie och Anders till Stenungsund och tåget till Göteborg. Vi är ute i god tid så vi slinker in på Olearys och äter lite fish and chips.

Efter maten går vi bort till tåget. X2000 tågen var fullbokade när Amelie bokade så vi får åka ett Intercitytåg. Statusen fullbokade var ju bara under den hektiska kvllen när SJ började sälja biljetter. Sedan fanns det ju biljetter men nu var våra redan köpta. Vi sitter i sista vagnen, en första klass vagn och i den bakre delen där vi sitter är det endast en person till. Tåget har avgånstid 1554 och vi kommer iväg tidtabellsenligt, tyvärr meddelar konduktören att en vagn är trasig och därför får de bara köra 120 km/tim och inte 160 km/tim, så vi kommer bli försenade.

Ytterligare en drawback med detta tåg är att de inte har någon servering. Men det går framåt, tyvärr måste vi stanna ett antal gånger för att släppa förbi snabbare tåg. Vi kommer till Södertälje Syd vid klockan åtta ungefär 30 minuter sena. Men vi har haft en lugn resa med endast en ytterligare passagerare vår halva av vagnen.

I Södertälje är det ett par minusgrader och bilen är riktigt isbeklädd så det tar en bra stund att få till lite sikt. Det är extremt halt hela vägen hem så det blir långsamt tempo. Hemma vid niotiden efter en jättetrevlig nyårshelg.