Ny syn

Fredagen 3 Juni

Revelj redan klockan 6, Idag ska Anders upp till S:t Erik och operera höger öga för starr. Vi såg i tidningen och på nätet att det varit trafikkaos i Stockholm igår så vi åker i god tid, redan klockan sju.

Det är en fin solig morgon och inte en bil så långt ögat kan nå. Kommer till S:tErik klockan åtta en timme och femtonminuter för tidigt. Personalen är lite förundrade över den tidiga närvaron men de förstår efter lite förklaring. Anders opereras enligt plan, tveksamt om det gått enligt plan för kirurgen säger att Anders borde komma tillbaka nästa dag för att kolla upp en luftbubbla i ögat, nu är det ju helg så det blir inget sådant besök. Personalen föreslår återbesök på tisdag, vilket Anders säger nej till eftersom han ska dit på onsdag för att operera nästa öga.

Amelie plockar upp Anders och så återanträder vi hemresan. Så fort vi börjat åka meddelar radion att en långtradare vält i Vårby backe och E4 söderut är blockerad. Vi åker Huddinge vägen söderut och sedan Glömstavägen ner till E4. Vi är inte de enda som gör så det tar en evig tid innan vi är hemma.

Anders syn på högeröga återkommer allteftersom.