Nöjen i Malmö

Lördagen 12 Oktober

Klockan 0900 är det dags för en stor hotellfrukost. Äggröra, bacon, rundstycken med olika pålägg, sill, pannkakor med sylt och grädde, kaffe, the och juice. Vi spenderar en timme på att äta oss igenom den. Under tiden passar vi också på att se hur japanerna i matsalen väljer att äta och blanda den svenska frukosten. Vissa av deras kombinationer ser inte så tilltalande ut för oss. Ute är det lite gråmulet men det regnar i alla fall inte.

Anneli, Johan och Amelie går ut på promenad medan Anders stannar kvar på hotellet.

Amelie, Anneli och Johan återkommer till hotellet vid halvtvåtiden och berättar om hur långt de gått och allt de sett. Efter en liten vilopaus går vi ner till restaurangen i hotellet och tar varsitt glas vin innan vi ger oss ut på stan. Tar en taxi ner till Nöjesteatern vid Möllevångstorget. Där ska vi se Grease lite senare men först ska vi ha lite middag. En av vaktmästarna på teatern rekommenderar en Thai restaurang tvärs över gatan så dit går vi. Som förrätt blir det vegetariska vårrullar för damerna och vanliga vår rullar till herrarna.

Det blir lite blandade varmrätter, men allihop är mycket gott.

Till efterrätt äter vi friterade bananer med glass och sirap. VI delar också på ett par flaskor vin. Hela notan går på drygt 1100 kr. Verkligen prisvärt och gott.

När maten är uppäten och vi är ordentligt mätta går vi tvärs över gatan till teatern och ser Grease. Tycker att det är väldigt positivt att föreställningen börjar klockan 18 så att det inte blir så sent. Det blev en  jättebra föreställning på en fin teater och vi är allihop imponerade över hur duktiga dessa unga skådespelare är på att både dansa och sjunga. Det enda negativa är att det blir så otroligt varmt på slutet av förställningen.

Efter teatern tar vi taxi tillbaka till hotellet och ett glas vin och lite muntert samspråk innan vi törnar in ganska tidigt.

Söndag 13 oktober

Gemensam frukost i matsalen med en riktigt stor frukost så vi ska klara oss hela vägen hem. Vid halvelva går Anneli och Johan iväg till sitt tåg och Amelie och Anders travar efter vid elvatiden. Vi siktar in oss på SJ loungen eftersom vi är första klass passagerare, men loungen är stängd lördagar och söndagar. Riktigt dåligt SJ

Sitter på perrongen och beundrar ett av pågatågen och den fina centralstationen. Tillslut blir det dags för oss att borda vårt tåg mot Södertälje och därefter bil hem till Finnboda. Det har varit en väldigt trevlig helg.