Ner genom Frankrike

Onsdag 29 Juni

Växlande molnighet, vi har inte haft elanslutning inatt men trodde det skulle fungera. När Amelie vaknar är batterierna så slut att hon inte kan spola på toaletten utan att stänga av Anders ”snarkmaskin” . Sedan börjar solcellerna långsamt fylla på lite el men när vi spolat vatten till frukost och disk är det så slut så elsystemet slår av sig helt. Inser att ”snarkmaskinen” måste dra ordentligt med el och att vi därmed har ett problem. Bestämmer oss för att åka iväg och köra långsamt för att få lång laddningstid. Åker och tömmer sedan upp till utgångsbommen. Ställer oss vid bommen och går till skjulet det står caisse på. Går fram till betalmaskinen och försöker betala. Maskinen vill inte ta inkörningskvittot. Som är kommer ett fransk par och vi ber dem om hjälp. De förstår  inte heller ad som är fel. Till slut ringer mannen upp telefonnumret som står på maskinen. Han säger vi ska betala direkt vid bommen. Vi går dit och sätter igång och gör som instruktionen säger. Fyra personer står och plockar med apparaten och förstår ingenting tills att Anders vänder sig om och ser att bommen är öppen. Det blir glada skratt och gemensamma hälsningar. Åker långsamt iväg på v D940 söderut.

Vi letar oss in till ett par olika små ställplatser men antingen upptagna eller ingen ström. Vi får dock en fin lång trip genom den Franska landsbygden. Till slut kommer vi till ställplatsenCaux Estuaire i Saint Roman de Colbosc. En jättefin ställplats med betongplattor för varje plats och el vid alla platser. Vi har sådan tur att en plats är ledig när vi kommer. Tio minuter senare kommer en bil som inte får någon plats.

Utöver att det är en jättefin plats är allt gratis inklusive elen. Anders pratar med våra franska bilgrannar och de säger vi får stå här i två dygn. Det låter jättebra med tanke på att det börjat regna och prognosen talar om regn de närmaste dygnen och då kan det vara bra stå här med all service och ägna sig åt läsning och regnfilmer.

Middagen får bli lite vegetarisk med en god sallad, fransk ost och färskt bröd.

På kvällen tar Anders surfpott slut så nu blir det problem till på lördag när det blir ny pott.