Mot Nyköping

Fredagen 26 Juni

Trettiograder i bilen idag också på morgonen, men det känns inte lika varmt, kanske det beror på fläktandet från vattnet. Stressig morgon, förutom det vanliga med frukost osv så blev det byte av sängkläder och eftersom det finns vatten och tömning här så får det också bli ett hygienpass i duschen, Med allt fixat och dessutom rena kläder och tankarna tömda och fyllda bär det iväg vid elva som vanligt. Åker upp till E22 och följer den nästan ända upp till Söderköping, Svänger av ut mot St Anna och tar Stegeborgsleden över till Vikbolandet. Stegborgsfärjan är en liten linfärja som går över Mem, infarten till Götakanal.

Färjan är så liten så husbilen kan endast stå på ena sidan för den andra är så låg så då kör vi i taket. Färjan går varje halvtimme och jag kommer med tolvturen.

Fortsätter upp över Vikbo landet förbi Östra Husby och upp till Skenäs och färjan över Bråviken- Det är en vanlig fullstor bilfärja. Där blir det trettonturen över Bråviken till Säterdalen som har ett litet trevligt Cafe och en liten ställplats vid vattnet. Idag är det inte läge för någondera. När jag rullat av färjan står termometern på 31 grader så det är skönt med AC. Fortsätter norrut och idag väljer jag inte utflyktsvägen utan en liten småväg upp till Jönåker och sedan gamla riksettan till Nyköping. När jag passerar kontrollplatsen i Nyköping står där flera bilar, släp och en husvagn så jag blir lite nervös att jag också ska bli stoppad för då åker man väl på överlast och dryga böter.

Kommer fram till ställplatsen i hamnen och det finns två lediga elplatser så det är skönt.  Sitter i skuggan och läser ett par timmar. Det fläktar från sjön så man överlever.

Köttbullar och potäter till middag. En fin lugn kväll.